logo
RNTV Live

Salariul minim crește din 2023

Mihai Constantinescu

Salariul minim crește din 2023 și ar ajuge la 3000 de lei. Cel puțin așa susține Marcel Ciolacu.. De asemenea, tot preșdintee Camerei Deputaților mai spune și că , tot din prima luna a anului viitor, și pesiile vor fi mai mari.

Este pentru prima data cand bugetul se face pe programe și nu pe cifre.

“Noi avem două legi: una că pensiile se indexează cu inflația din anul precedent. INS îți dă abia prin martie statisticile. Părerea mea este că trebuie respectată această lege. Mai avem o lege trecută prin Parlament, care spune că mărim pensiile cu 40%. Mai avem 11%, ca să ajungem la 40%, plus indexarea inflației. Ce am hotărât foarte clar este că mărim cel puțin cu 10%.

Apoi, mărim salariul minim la 3000 de lei. 

Efortul pentru mărirea pensiilor cu 10% este de 11 miliarde de lei. Discuția la mine a fost foarte clară, sunt două legi pe care vreau să le aplic. Aș pleca de la inflație, pentru că nu trebuie să jucăm doar pe acest an. Mi se pare corect să ai și o perspectivă, pentru că de anul viitor, dacă știi că respecți legea indexării pentru inflație, știi cum construiești bugetul”, a spus președintele Camerei Deputaților potrivit antena3.ro.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor