logo
RNTV Live

Salariul minim crește de la 1 ianuarie 2024

F826AA53-D4AB-45E0-9E9C-E1B819A1847B
Tudor Teodora

Adrian Câciu, ministru Finanțelor, a anunțat că majorarea salariului minim începe pe 2 ianuarie 2024. 

”Salariul minim va crește, cu siguranță, din nou!”. Aceasta este declarația ministrului de Finanțe. 

PSD lucrează la programul de guvernare cu care va veni Marcel Ciolacu atunci când va prelua funcția de premier. 

Printre măsurile discutate se află și eliminarea TVA pentru alimentele de bază și impozite mai mari pentru companii. 

”Ceea ce noi ne dorim este să creștem aceste deziderate. Să creștem veniturile oamenilor! Am spus că anul 2023 este un an de recuperare, astfel încât toată lumea să ajungă să nu mai aibă o lipsă de venituri din cauza inflației”, a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. 

”Salariul minim pe economie (n.red.) cu siguranță va crește de la 1 ianuarie 2024. Ceea ce vrem noi să găsim este parteneriatul cu mediul de afaceri astfel încât acest salariu minim să crească amplu, cel puțin cum a crescut de la 1 ianuarie 2023. Pe brut aproape 500 de lei, pe net mai mult de 300 de lei”, a adăugat acesta. 

Întrebat dacă 4.000 de lei reprezintă o variantă pentru salariul minim, ministrul a spus că ”o să vedem cum rezultă și din dialog, și din analizele pe care le facem, și din ceea ce înseamnă, de fapt, dezbaterea din coaliție”.  

Referitor la noile majorări de venituri în 2024, Câciu susține că totul depinde de evoluția economiei sau modul în care se manifestă în primul semestru și în funcție de spațiul fiscal pe care îl vom avea. 

”Dacă nu avem elemente de hazard, cum au fost în 2022 când a început războiul din Ucraina, evident că vom găsi câteva soluții. Trebuie să vedem cum merge economia în primul semestru”, a spus Câciu.  

De aceleași condiții depinde și creșterea pensiilor. ”Tot ceea ce ține de noi pentru a crește veniturile românilor, se va face”, a concluzionat ministrul Adrian Câciu.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: Salariul minim crește de la 1 ianuarie 2024! La cât vor ajunge veniturilor românilor | Anunțul ministrului Finanțelor

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor