logo
RNTV Live

Salariaţii TCE Ploieşti dau startul protestelor. Ce se întâmplă de luni

greva tce
Mihai Constantinescu

Salariaţii TCE Ploieşti dau startul protestelor. Acest lucru se întâmplă după ce renegocierea contractului de muncă a fost un eşec total. Angajatorul se apără şi spune că măririle de salarii sunt imposibile în acest moment din cauza datoriilor pe care societatea le are. Este vorba despre datorii acumulate din cauza Primăriei Ploieşti care nu a respectat Contractul de Delegare de Gestiune prin neacordarea compensaţiei şi a altor sume în cuanum de aproximativ 17 milioane de lei, aceste sume conducând la reeşalonarea datoriilor şi la perceperea de penalităţi.

Angajaţii s-au văzut nevoiţi să facă chiar şi plângere la ITM Prahova. Aceasta a fost,însă, respinsă.

Salariţii TCE încep protestele

Pentru că până în acest moment nu s-a ajuns la nicio înţelegere cu cei din conducere, salariaţii TCE încep de luni protestele. Vor intra în grevă japoneză. Acest lucru presupune că vor purta banderole albe şi că vor merge pe trasee cu faruruile aprinse.

Greva japoneză este prima forma de protest. Dacă nu se va ajunge la o înşelegere,  transportul public în Ploieşti va fi oprit!

Salariaţii doresc o mărire de salariu cu 250 de lei, cât şi bonuri de masă cu valoare de 20 de lei şi nu de 10 lei cât sunt în prezent. De asemenea, aceştia vor ca pentru data de 8 martie toată lumea să primească 100 de lei în plus la salariu.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/dosar-penal-de-ucidere-din…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ploiestenii-din-cartierul…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/consilier-pe-probleme-de-sanatate/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor