logo
RNTV Live

Salariile din Parlament cresc, în timp ce românii se străduiesc să supraviețuiască lunar

bani_comert
Theo Tănăsescu

În timp ce publicul a fost îndemnat să economisească și să-și strângă cureaua, angajații din Parlament beneficiază de salarii exorbitante.

Față de aceeași perioadă a anului trecut veniturile acestora au crescut considerabil. Și asta în timp ce aleșii spun că nu au bani de pensii.

În Parlamentul României există trei exemple concrete: salariul unui secretar ajunge la suma de 21.000 de lei, un director încasează lună de lună 15.000 de lei, iar un consilier suma de 10.000 de lei, potrivit realitatea.net.

Pe langă aceste sume se mai adaugă sporurile, care sunt cuprinse între 600 și 1.500 de lei. Astfel, salariul unui secretar este chiar la nivelul a trei sau patru salrii minime pentru un român de rând.

Cât încasează lună de lună secretarul din Parlament

Salariul brut al unui secretar este, anul acesta, de 21.200 de lei, în timp ce în aceeași perioadă a anului trecut acesta încasa 20.200 de lei.

Este o creștere a salariului cu 1.000 de lei, în contextul în care românii o duc din ce în ce mai greu, iar cele mai afectate categorii sociale sunt familiile cu mulți copii sau pensionarii cu pensiile mici, care așteaptă recalcularea din luna septembrie.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor