Salarii cu 25% mai mari pentru bugetari. Vezi de când se aplică

Vești bune pentru toți bugetarii din România. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat oficial că de la 1 ianuarie 2018, absolut toate salariile vor creşte cu 25%.

Salarii ar urma să crească treptat și constant până în 2020, spune ministrul, care a menționat că în acest moment, sistemul de salarizare necesită 63,5 de miliarde de lei. Până în 2020, la această sumă se vor adăuga alte 32 de miliarde de lei, asta însemnând o creștere suportabilă pentru bugetul de stat, de aproximativ 10 miliarde de lei pe an.

“Noi ne-am făcut foarte bine nişte calcule şi iată că prognozele pe care la avem după primele trei luni de guvernare sunt chiar mai optimiste decât noi am considerat că se va întâmpla. De altfel, efectul pervers al creşterii salariilor este tocmai faptul că se vor colecta mai mulţi bani la bugetul de stat şi pot să vă spun că pentru anul 2018 toate creşterile de pensii şi de salarii, inclusiv cele adoptate până în prezent, vor totaliza un efort bugetar de 16 miliarde de lei, 10 sunt pe salarii plus 6 pentru pensii, iar banii vor veni din următoarele surse: 3,5 miliarde contribuţiile aferente creşterii salariilor cu 10 miliarde de lei. De unde aceşti bani? Pentru că aveţi 35% din 2018 partea de contribuţii. Deci din 10 miliarde pe care îi plăteşte statul, 3,5 miliarde lei se întorc înapoi la stat”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Sursa: jurnalul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here