logo
RNTV Live

S-a votat astăzi! Condamnaţii pentru dare sau luare de mită, graţiaţi

parlament ok
rnews

Potrivit amendamentelor adoptate în comisia juridică a Senatului, persoanele  condamnate pentru dare sau luare de mită şi pentru trafic de influenţă vor fi graţiate.

Comisia juridică a Senatului a adoptat astăzi, cu 5 voturi ”pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

Concret, amendamentul presupune excluderea infractiunilor prevazute la articolele 289-294 din Codul Penal din lista infractiunilor exceptate de la gratiere prevazuta in proiectul de lege al Guvernului.

Proiectul prevede gratierea pentru infractiunile comise pana la data de 1 ianuarie 2017, a precizat Serban Nicolae, presedintele comisiei.

In estimarea realizata de Administratia Nationala a Penitenciarelor, sunt 246 de persoane in penitenciare condamnate pentru coruptie.

Nu s-a luat insa o decizie in privinta conflictului de interese si abuzului in serviciu, nefiind dat un vot privind propunere de gratiere a acestor infractiuni.

citeşte mai multe aici –

http://www.comisarul.ro/articol/alarma!-gratierea-coruptilor-a-fost-votata!_885009.html

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor