Începutul de an școlar a fost unul tensionat pentru elevii cu rezultate bune la învățătură din cauza modificărilor aduse în ceea ce privește bursele de merit. În curand, în Monitorul Oficial va fi publicată metodologia cadru de acordare a bursei de merit pentru ca absolut toți elevii să știe dacă se încadrează sau nu să primească acești bani pentru rezultatele obținute.

De menționat este că banii, adică 450 de lei, îî vor primi doar elevii care au media mai mare sau egală cu 9,50 și doar 30% din elevii din fiecare clasa a fiecărei unități scolare. Lista se poate extinde.

Elevii care în acest moment au trecut clasa a V-a pot primi și ei bursă de merit . Aceasta se va acorda pe baza mediei notelor obținute de școlari pe parcursul primelor două intervale de învățare. Cei care au trecut la liceu, și deci sunt clasa a IX-a, pot primi banii de bursă pe baza mediilor de admitere în învățământul liceal sau profesional.

Burse vor primi, de asemenea, și olimpicii și elevii care au pierdut un părinte sau pe amandoi.  Concret, bursele de merit se vor acorda și pentru premiile I, II sau III la etapele județene ale olimpiadelor școlare, respectiv pentru participarea în loturile restrânse de pregătire pentru olimpiadele internaționale, iar elevii orfani de unul sau amandoi părinții vor primi burse sociale, fără a se ține cont de venitul pe membru de familie din cazurile respective.

În anul scolar se vor acorda 6 tipuri de burse diferite. Iată care sunt și valoarea lor :

1. Bursa de excelenta olimpica I  – intre 750 si 3000 de lei

2. Bursa de excelenta olimpica II – 700 de lei

3. Bursa de merit – 450 de lei

4. Bursa sociala – 300 de lei

5. Bursa pentru mame minore – 700 de lei

6. Bursa tehnologica – 300 de lei

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *