logo
RNTV Live

S-a declarat război tânţarilor şi căpuşelor din Ploieşti!

combatare tânţari în Ploieşti
Mihai Constantinescu

S-a declarat război tânţarilor şi căpuşelor din Ploieşti! Astfel, începând de ieri, primăria municipiului Ploiești, prin Regia Autonomă de Servicii Publice, derulează servicii de dezinsecție – combatere țânțari și căpușe, pe suprafața domeniului public al municipiului Ploiești, implicit în parcuri, spații verzi, etc.

Activitățile se vor desfășura până în data de 30 iulie 2021. Operatorul S.C. Coral Impex S.R.L. utilizează pentru aceste servicii următoarele produse:

  • Cymina Plus, având substanța activă cypermethrin, tetramethrin, piperonyl butoxide, folosit pentru combaterea insectelor adulte;
  • Vectobac WG, având substanța activă bacillus thuringiensis, folosit pentru combaterea larvelor;
  • Detral Super, având substanța activă deltamethrin, esbiothrin, folosit pentru combaterea insectelor;
  • Biopren 50 LML, având substanța activă s-metopren, folosit pentru combaterea larvelor;
  • Parainsect CE, având substanța activă pralethrin, permethrin, piperonil butoxid, folosit pentru combaterea capuselor.

Suplimentar, pot fi utilizate și alte substanțe avizate de Ministerul Sănătații, cu acordul prealabil al beneficiarului.

Produsele menționate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar – umană de Ministerul Sănătății și fac parte din grupele Xn (gr. III) și Xi (gr. IV) de toxicitate.

Acțiunile se desfășoară în conformitate cu prevederile OMS 119/2014, precum și cu recomandările Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie Cantacuzino, privind activitățile de dezinsecție la nivel comunitar.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/barbat-cu-domiciliul-in-italia…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/un-fals-medic-a-pacalit-un…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor