logo
RNTV Live

Rușii au învins mai ușor decât o arată scorul!

000
Cristian Anghelescu

South Region Russia – Prahova Muntenia România 2-1 (1-0)

Al doilea meci al zilei din cadrul celei de-a doua etape a rundei intermediare din Cupa Regiunilor UEFA 2017, competiție rezervată echipelor de amatori, a propus meciul dintre selecționatele Rusiei și României.

În primul meci, disputat tot la Buftea, selecționata Angliei, West Yokshire League, a terminat la egalitate, 1-1 (0-1), cu omologa din Serbia, Vojvodina.

Astfel încât, pentru a mai avea o cât de mică șansă la câștigarea grupei, echipa lui Nae Constantin ar fi trebuit să se impună, eventual la 2-3 goluri diferență.

Meciul a debutat cu ambele echipe jucând prudent, ocaziile de gol lipsind cu desăvârșire vreme de 25 de minute. În minutul acela, rusul Obernibesov – vârful împins al rușilor – l-a întins serios pe A. Gheorghe, portarul selecționatei Prahova Muntenia respingând in-extremis, în corner, și șutul lui Kartashov (29), de la circa 28 metri. Între cele două ocazii, rușii au fost extrem de aproape de gol, mingea centrată de Voroskalevski trecând prin fața liniei porții, la numai un vârf de gheată de intervenția decisivă a atacantului mai sus amintit. Golul, oarecum normal, a venit în minutul 37, mijlocașul KARTASHOV profitând de greșeala lui Micu, echipierul Boldeștinei încercând să trimită către portar, dar fără să o facă prea convingător: 1-0!

Aceeași echipă a Rusiei a fost aproape de golul doi, dar același A. Gheorghe (42) a avut un reflex excepțional la șutul puternic și plasat, de la 16 metri, al lui Mochkarski.

Repriza s-a încheiat cu avantaj minim pentru trupa rusă, în ciuda unei ocazii rarisime a gazdelor, balonul centrat de către Dudulescu fiind reluat cu capul de către Băcioiu, puțin pe lângă butul stâng, din 6-7 metri.

Mitanul secund a început cu echipa gazdă mai prezentă în jumătatea adversă dar prima mare ocazie de gol a aparținut tot echipei lui Oleg Sanko, Lomovtsev (67) șutând în plasa laterală, de la 7 metri lateral stânga. După numai trei minute, omniprezentul Kartashov a pătruns pe flancul drept, l-a depășit în viteză pe Badea și a șutat plasat, la colțul lung, fără a-l putea învinge pe A. Gheorghe.

În minutul 74, pe fondul unei greșeli în apărarea rușilor, CIOBANU a șutat pe sub portar, egalând la primul șut pe spațiul porții lui Lyashenko: 1-1!

Bucuria echipei gazdă a durat numai un minut, VOROSKALEVSKI reluând din 3 metri un balon greu respins de A. Gheorghe la un șut puternic reușit de Kartashov, reușita fiind contestată de delegația echipei românești pentru un ofsaid nevăzut de către arbitrul lituanian Tatriks la autorul golului: 2-1!

Meciul s-a încheiat, practic, cu această reușită, echipa din Rusia dovedindu-se mai valoroasă și mai omogenă decât partenera de joc. Cel mai probabil, aceasta va câștiga și turneul, valoarea fiind evidentă de vreme ce absolut toți echipierii acesteia fac parte din întrecerea eșalonul trei al campionatului!

Casetă

Stadionul: „Centrul de Fotbal”, Buftea. Spectatori: circa 100. Marcatori: Kartashov (37), Voroskalevski (75)/ Ciobanu (74)

South Region Russia: Lyashenko – Sanko, Parakhin, Serov (cpt), Kopylov – Voroskalevski, Kartashov – Mochkarski, Khodzhumyan (88 Pluzhnikov), Lomovtsev (79 Devadze) – Obernibesov (84 Nastavshev). Antrenor: Oleg Sanko.

Prahova Muntenia: Ad. Gheorghe – Stoica (72 Ruptureanu), Pîrvan, Stanca, V. Badea – Băcioiu, Micu (cpt), Bărăgan, Dudulescu (46 Catană) – Iacob (75 Gavrilă), Ciobanu. Antrenor: Nicolae Constantin.

Cartonașe galbene: Obernibesov (59), Lomovtsev (77)/ Ciobanu (55)

Au arbitrat: Thoroddur Hjaltalin – Frosti Vidar Gunnarsson (ambii din Islanda) – Raimonds Tatriks (Letonia).

Observator de arbitri: Ferenc Szekely (Ungaria).

Delegat UEFA: Vasko Dojcinovski (Macedonia).

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor