logo
RNTV Live

Rusia a început războiul în Ucraina/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Rusia a început războiul în Ucraina

Rusia a început războiul in Ucraina. Putin a anunţat în zori o „operaţiune militară”. Au fost atacuri cu rachete la Kiev, Odesa şi alte oraşe strategice. Trupe terestre au intrat din Belarus, iar mii de militari au fost paraşutaţi în zonele din est. Este alertă şi în ţara noastra. Preşedintele Klaus Iohannis a convocat CSAT-ul  pentru a discuta efectele invadarii Ucrainei de către Rusia.

A început războiul

 Vladimir Putin a anuntat, joi dimineata, o operatiune militara in Ucraina pentru a apara separatistii din estul tarii si a cerut armatei ucrainene sa depuna armele. Putin a promis sa contracareze orice interferenta straina in operatiunea rusa in Ucraina.

“Am luat decizia pentru o operatiune militara”, a spus Vladimir Putin intr-o declaratie surpriza la televizor, cu putin timp inaintea orei 03:00, ora Rusiei. La scurt timp dupa anuntul presedintelui rus, focuri de arma au fost auzite in apropierea aeroportului Boryspil din Kiev, precum si mai multe explozii in alte locuri din capitala ucraineana. Aeroportul a anulat zborurile si a evacuat pasagerii si personalul.

Avion de lupta Suhoi 27, în spaţiul aerian românesc

Intre timp un avion de lupta Suhoi 27, apartinand Fortelor Aeriene Ucrainene, a fost escortat de doua aeronave F-16 ale Fortelor Aeriene Romane, pentru aterizare imediata pe Baza 95 Aeriana Bacau. Aeronava ucraineana a intrat in spatiul aerian national, potrivit un comunicat al Ministerului Apararii.

In dimineata de ieri, in jurul orei 06.15, doua aeronave F-16 Fighting Falcon ale Fortelor Aeriene Romane aflate in serviciul de lupta Politie Aeriana sub comanda NATO au decolat pentru clarificarea unei situatii aeriene referitoare la un zbor neautorizat in partea de nord a Romaniei. Ministerul Afacerilor Externe continua monitorizarea situatiei cetatenilor romani din Ucraina. A convocat celula de criza inter-institutionala pentru sprijinirea si acordarea de asistenta consulara cetatenilor romani din Ucraina, a fost convocat astfel de catre prim-ministrul Nicolae Ciuca task-force-ul pentru gestionarea situatiei generate de agresiunea militara rusa din Ucraina.

Pregătiti pentru refugiaţi

Potrivit comunicatului, structurile guvernamentale responsabile sunt pregatite sa asigure masurile necesare pentru o preluarea, la nevoie, a fluxurilor de refugiati. Totodata, Guvernul monitorizeaza si evalueaza intrarile si iesirile de gaze naturale pe toate rutele din tara, pentru a putea lua, in functie de evolutia situatiei, masurile necesare pentru a asigura continuitatea in aprovizionarea cu gaze naturale.

Stocuri de gaze suficiente

In comunicat se subliniaza ca Romania are suficiente stocuri de gaze din depozite pentru gestionarea perioadei sezonului rece.  Principalele responsabilitati ale task-force-ului privind gestionarea consecintelor generate de agresiunea rusa in Ucraina sunt legate de monitorizarea situatiei si coordonarea masurilor la nivelul structurilor guvernamentale pentru asigurarea functionarii tuturor serviciilor publice.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/fortele-rusiei-i-au-eliminat-pe-cei-care-aparau-insula-serpilor-inregistare-audior-predati-va-pentru-a-evita-carnagiu-audio

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor