Roxana Mînzatu, recent numită vicepreședinte executiv al Comisiei Europene cu portofoliul „Oameni, Competențe și Pregătire” (People, Skills and Preparedness), a declarat marți pentru Antena 3 că noul său rol va include gestionarea domeniilor legate de drepturile sociale.

Mînzatu a subliniat importanța acestui portofoliu pentru România și pentru Uniunea Europeană, afirmând că va contribui la influențarea deciziilor și politicilor europene. Portofoliul său va acoperi aspecte precum voucherele, programele de asistență socială și medicală, inițiativele Start-up Nation și Erasmus, și va avea un impact asupra legiferării drepturilor sociale, inclusiv pensiilor.

„Felicitările se cuvin României și premierului Ciolacu pentru această recunoaștere a forței, competenței și profesionalismului. Suntem acum la masa deciziilor și avem oportunitatea de a influența voturi și politici,” a declarat Mînzatu.

Ea a subliniat că portofoliul coordonează servicii esențiale care vizează îmbunătățirea competitivității UE prin creșterea nivelului de trai și protejarea cetățenilor europeni.

Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews