Perseverance Mars Rover de la NASA a surprins imaginea în cea de-a 933-a zi marțiană, exact când soarele a început să apune, folosind camera sa de navigație
Imaginea, pe care NASA a obtinut-o joi (5 octombrie) a dezvăluit că orizontul este într-o culoare rece, verde-albăstruie, evidențiind modul în care fizica împrăștierii luminii pe Planeta Roșie și cum contrastează cu un fenomen similar de pe Pământ.
Pe Pământ, apusul este adesea o nuanță portocalie, iar acest lucru are loc atunci când diferite lungimi de undă de lumină de la Soare intră în atmosferă și sunt împrăștiate de particule minuscule, inclusiv gaze precum oxigen, azot, dioxid de carbon și vapori de apă, precum și alte particule. materie.
Mark Lemmon de la Universitatea Texas A&M din SUA a explicat anterior: „Culorile provin din faptul că praful foarte fin are dimensiunea potrivită, astfel încât lumina albastră să pătrundă în atmosferă ceva mai eficient. Când lumina albastră împrăștie praful, ea rămâne mai aproape de direcția Soarelui decât o face lumina altor culori. Restul cerului este galben până la portocaliu, deoarece lumina galbenă și roșie se împrăștie pe tot cerul în loc să fie absorbită sau să rămână aproape de Soare.”
Atmosfera lui Marte este în jur de 1% din grosimea Pământului, iar planeta este cu aproximativ 50% mai departe de Soare decât Pământ. În timpul zilei, planeta roșie capătă nuanța roșie deoarece lumina de la Soare interacționează cu particule mari de praf bogate în fier de pe Marte, iar praful împrăștie lumina roșie de frecvență inferioară.
Aceste imagini îi ajută pe oamenii de știință să studieze diferențele dintre atmosfera Pământului și cea a lui Marte.
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.