logo
RNTV Live

Romică Ciobanu este noul antrenor al Petrolului

tavi
Cristian Anghelescu

Romică Ciobanu este noul antrenor al Petrolului

Începând de astăzi, vreme de cel puțin 18 luni, Romeo Ciobanu va fi antrenorul Petrolului. El îl va avea secund pe Marian Botea, ajutorul său de la Alexandria. Iar antrenor cu portarii va fi Cătălin Grigore.

Atât Ciprian Pura cât și Gheorghe Liliac vor fi direcționați către Centrul de Copii și Juniori al Petrolului.

Romeo Ciobanu va fi prezentat echipei la antrenamentul de după-amiază iar sâmbătă va fi activ pe banca tehnică la meciul amical cu CS “U” Craiova 2. Partidă de pregătire ce se va disputa pe arena “Ilie Oană” începând cu ora 15:00. După alte cinci zile, joi, 30 decembrie, Petrolul va mai disputa un joc școală, adversară fiindu-i CS Blejoi, fruntașa Ligii A Prahova.

El a fost la discuțiile finale și, după întrevederea avută cu Cristi Vlad, președintele Petrolului, a semnat cu gruparea galben-albaștrilor.

Un antrenor tânăr, de mare perspectivă, credincios și foarte ambițios.

Un tehnician pe care Cristi Vlad l-a catalogat drept “un antrenor care ne va ajuta să ajungem, în vară, la nivelul eșalonului secund și, imediat, după un alt sezon, în prima ligă!”

Biografia noului antrenor al Petrolului

Romulus Marius Ciobanu s-a născut la Pucioasa (Dâmbovița) pe 18 iunie 1977. A făcut junioratul la Craiova și a debutat la Cimentul Fieni, echipă cu care, în 1998 a și reușit promovarea în liga a II-a.

A plecat la Drobeta Tr. Severin, echipă cu care, de asemenea, a promovat în eșalonul secund. După un sezon a venit la Ploiești și a semnat cu Astra, oscilând între Ploiești și Metalul Plopeni, echipă la care cei din “9 Mai” îl tot împrumutau. La Plopeni, sub comanda lui Virgil Dridea, a fost coleg cu Costel Ilie, actualul director sportiv al Petrolului. În anul 2003 a fost transferat la Zimbrul Chișinău, alături de Gabi Stan, Rohat, Grigore, Niculescu. De acolo a ajuns la AEK Timișoara și, după un sezon, a semnat cu Viitorul Vaslui, echipă cu care a reușit promovarea în primul eșalon. În anul 2006 a revenit la Astra și de aici a acceptat solicitarea lui Vivi Răchită de a ajuta la promovarea CSM FC Ploiești în liga secundă.

S-a retras, cu gândul la o afacere care devenea prosperă, și a revenit în fotbal, ca antrenor, în 2007, la Viitorul Pucioasa. De acolo, un an mai târziu, a acceptat oferta Alexandriei iar după numai un an a antrenat Metalul Plopeni. A urmat FC Caransebeș, un sezon, iar în anul 2009 CS Ștefănești, echipă de la care a plecat cu un gust amar, promisiunile de promovare ruinându-se de la interior.

Ultima echipă preluată a fost tot cea din Alexandria, FCM-ul fiind o surpriză plăcută, autoritățile fiind atrase de ambițiile lui Ciobanu vizând promovarea.

Veți putea lectura, în scurtă vreme, un interviu realizat cu noul antrenor al Petrolului. Iar marți, 28 octombrie, Romică Ciobanu va fi prezent în studioul Republikanews pentru o ediție specială a “Pasului la ofsaid”!

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor