logo
RNTV Live

Romanii se revoltă la Paris. Piata Victoriei se umple de la o ora la alta

IMG-20180624-WA0009
rnews

200 de oameni protestează la această ora la Paris, împotriva intenției PSD de a modifica prin ordonanță de urgență Codul penal. Oamenii cer demisia premierului Viorica Dăncilă și a lui Liviu Dragnea.

La Bucuresti, dar si in marile orase ale tarii oamenii au iesit in strada.

Organizatorii manifestației au făcut un apel la non-violență, cerând oamenilor să nu răspundă la provocări și să izoleze orice persoană sau grup care instigă la violență. De asemenea, au solicitat forțelor de ordine să fie discrete, calme și să respecte dreptul la liberă exprimare.

Sunt anunțate manifestații în aproape toate marile orașe ale României – Cluj, Sibiu, Brașov, Oradea, Vaslui, Giurgiu, Slobozia, Târgoviște, Ploiești, Miercurea Ciuc, Constanța, Pitești, Bacău, Craiova, Botoșani, Slatina, Carei, Bistrița Năsăud, Brăila, Piatra Neamț, Târgu Jiu, Iași, Târgu Mureș, Timișoara, Alba Iulia -, dar și în străinătate: Copehnaga, Oxford și Dublin.

20:11 A fost oprită circulația mașinilor dinspre Piața Victoriei spre Bulevardele Ion Mihalache și Nicolae Titulescu

20:09 În Piața Victoriei se scandează ”Dictatorii”, ”Analfabeta” și ”Demisia!”.

20:07 Peste 2.000 de oameni protestează și la Timișoara

20:04 Peste 5.000 de protestatari în Piața Victoriei. Mai mulți voluntari strâng semnături pentru inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției ”Fără Penali în funcțiile publice”. Se scandează: ”Rezistați, nu plecați!”.

19.55 La Bistrița sunt circa 100 de protestatari, transmite corespondentul G4Media.ro.

19:52 Protestatarii din Piața Victoriei scandează: ”Nu vrem să fim conduși de hoți!” și ”PSD, ciuma roșie”. Oamenii continuă să vină masiv.

19:43 Câteva zeci de români protestează și la Paris împotriva PSD și a Guvernului.

19:41 Unei persoane i s-a făcut rău în Piața Victoriei. Au interveni medicii de la SMURD

19:37 Aproximativ 50 de oameni protestează și la Râmnicu Vâlcea, transmite corespondentul G4Media.ro.

19:34 A fost oprită circulația și pe Bulevardul Kiseleff, mașinile nu mai pot intra în Piața Victoriei de pe această aretră de circulație.

19:32 Peste 100 de oameni au ieșit în stradă și la Piatra Neamț. Ei s-au adunat în fața Teatrului Tineretului și strigă ”Dragnea nu uita, România nu-i a ta”, ”Hoții”, ”PSD, ciuma roșie”, ”România trezește-te”, ”Jos Guvernul”, ”Jos Dragnea”.

19:28 O coloană de protestatari a pornit dinspre Muzeul Antipa spre Palatul Victoria cu scopul de a ocupa carosabilul și a bloca total circulația în Piața Victoriei. Jandarmii au luat poziție și au montat garduri suplimentare.

19:27 Peste 3.500 de oameni în Piața Victoriei.

19:26 A fost oprită intrarea mașinilor în Piața Victoriei dinspre Bulevardul Aviatorilor

19:25 Mașinile care intră în Piața Victoriei de pe Bulevardul Aviatorilor au rămas efectiv împotmolite în mulțime. Nici acum circulația nu a fost oprită.

19:22 Deși pe partea cu Muzeul Antipa mașinile se strecoară practic printre oameni, circulația nu a fost oprită. Oamenii continuă să vină masiv din toate direcțiile. Protestatarii fac apel la Jandarmerie să nu intervină violent.

19:20 Acum, în Piața Victoriei:

19:15 Câțiva oameni au ieșit în stradă și la Galați. Au steagurile României, Franței și Uniunii Europene.

19:13 Numărul protestatarilor din București crește rapid. Peste 2.000 de oameni în Piață la această oră. Nu este blocată nicio arteră de circulație. Se strigă: ”Nu scăpați” și ”PSD, ciuma roșie”.

19:10 Peste 1.500 de protestatari în Piața Victoriei. Oamenii au început să vină masiv, mai ales cu metroul, în fața Guvernului. Se scandează: ”Demisia!” și ”Hoții”.

19:05 Jandarmii au adus garduri suplimentare în fața Guvernului.

19:00 Peste 1.000 de protestatari în Piața Victoriei din București.

18:56 Câteva zeci de oameni protestează și în Piața Unirii din Iași. Protestatarii scandează: ”PSD, ciuma roșie”, ”Demisia!”, ”DNA, să vină să vă ia!”, ”Vrem autostradă, nu penali pe stradă”. Oamenii au steagurile României și Uniunii Europene.

 

18:52 Oamenii din Piața Victoriei au început să strige: ”Demisia!”

18:51 Protest și la Craiova, în fața Prefecturii.

18:50 Aproximativ 150 de protestatari și în Baia Mare în fata Prefecturii Maramureș. Foto: Europa FM.

18.45 Peste 500 de oameni în Piața Victoriei.

18:35 Aproximativ 100 de oameni s-au adunat și la Arad pentru a protesta împotriva intenției PSD de a modifica Codul penal prin OUG. Printrei ei sunt și voluntari care strâng semnături pentru inițiativa cetățeanească de revizuirea a Constituției ”Fără penali în funcții publice”.

sursa:g4media.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor