Românii se pot testa de coronavirus în farmacii

sursa foto The Romanian Journal
cautam-reporteri-republikanews

Românii se pot testa de coronavirus în farmacii. Aceasta este decizia Guvernului României care a adoptat o ordonanță de urgență în acest sens. Practic, testele rapide pentru detectarea infecțiilor cu coronavirus vor putea fi făcute în farmacii, ca parte a unui efort de a crește testarea în rândul populației.

Proiectul de ordonanţa prevede două măsuri: medicii de diferite specialități vor putea trata bolnavii de COVID – 19 şi posibilitatea testării există de acum și în farmacii. 

just insolv sprl

O prevedere expresă a ordonanței adoptate de Guvernul Cîțu oferă posibilitatea farmaciilor să efectueze teste pentru a se vedea dacă o persoană a fost infectată cu SARS-CoV -2.

Următorul pas este ca ministrul sănătății să emită un ordin după adoptarea acestui act normativ.

„Testarea rapidă va fi parte din soluție. Farmaciile vor fi locurile în care se poate organiza testarea dacă există anumite condiții fizice, spații definite clar în OUG și ordinul de ministru, și dacă există oameni dispuși și pregătiți corespunzător.OUG va fi cel mai probabil adoptată astăzi (n.r. luni)”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Ministrul Sănătății a arătat că aceste kituri pentru testare vor fi oferite gratuit către farmacii, urmând ca acestea să stabilească dacă introduc un cost pentru populație.

Citeşte continuarea AICI

Vezi şi https://republikanews.ro/injunghiat-in-cafenea/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here