Sursă foto: Newsweek Romania

Posibilitatea de a construi fără autorizație locuințe unifamiliale, grupuri sanitare, bucătării – acest subiect a produs mult entuziasm printre români, însă lucrurile nu stau chiar așa.

Cu toate că acum o simplă notificare prealabilă către primărie ține loc de autorizație, aceasta trebuie să fie însoțită de un proiect tehnic de execuție cu conținut simplificat, anunță PHonline.ro.

Ce înseamnă acest lucru?

Proiectul tehnic necesar reprezintă o lucrare realizată tot de arhitecți, de care ai nevoie indiferent cât de banală este construcția. Însă ce înseamnă conținutul simplificat nici arhitecții nu știu.

Legislația României se repetă?

Putem întâlni aceleași proiecte cu conținut simplificat pentru anumite lucrări în Norma metodologică de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare din 19.12.2001. Printre aceste lucrări de regăsesc: locuinţe individuale în mediul rural, anexe gospodăreşti ale locuințelor (împrejmuiri şi bucătării de vară, grajduri pentru animale mari), hambare, fânare, pătule, magazii, şoproane, garaje, spaţii pentru activităţi meşteşugăreşti, WC-uri uscate sau tanc vidanjabil, fose vidanjabile și rezervoare de combustibil lichid şi gazos.

Citește AICI mai multe detalii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *