logo
RNTV Live

Românii, în topul celor mai mari consumatori de pâine din Uniunea Europeană

paine cuptor
rnews

120 milioane de euro, aceasta este suma utilizată pentru derularea celor mai mari 20 de proiecte investiționale finanțate din PNDR, în perioada 2014-2020. Specialiștii AFIR susțin că aproximativ jumătate din finanțare provine din fonduri europene nerambursabile.

Principalii investitori interesați de fructificarea oportunităților oferite de PNDR sunt cei din ramura panificației, sector în care, de altfel, se implementează și cea mai mare investiție de acest gen, derulată de o companie românească. Proiectul se derulează în municipiul Buzău, are o valoare de 7,85 milioane euro, dintre care puțin peste 30% cofinanțare europeană și are ca scop construirea unei fabrici de pâine cu lanț alimentar integrat.

Interesul pentru astfel de investiții vine în contextul în care românii sunt cei mai mari consumatori de pâine din Uniunea Europeană, cu un consum anual de 96 kg/persoană.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor