logo
RNTV Live

România vine în sprijinul victimelor de război, vor fi alocați 1,9 milioane de lei

MCZ6Yz0xJmhhc2g9OGUwZjgwZTVhYmYxNzg2MDFjODZlMGY2ZDlmNmU0NmM=.thumb
Andrei-Vlăduț Gușter

Cu scopul de a sprijini Siria, Guvernul României va aloca un fond de 1,9 milioane de lei, destinat populaţiei afectate de cutremurul produs în luna februarie.

Prin ajutor, ne referim la corturi, paturi, saltele, pături, saci de dormit, căciuli, costume vătuite, îmbrăcăminte, precum şi conserve de legume şi lapte praf, în valoare de circa 1,9 milioane de lei (fără TVA). Transportul va fi realizat de Ministerul Apărării Naţionale.

„Sprijinul se acordă în baza solicitării de asistenţă internaţională iniţiată de Guvernul Republicii Arabe Siriene prin Mecanismul European de Protecţie Civilă în contextul eforturilor de combatere a efectelor negative ale seismului manifestat în data de 6 februarie 2023, pe teritoriul Turciei”, este relatat într-un comunicat transmis de Guvern.

Fondurile necesare reîntregirii stocului rezervă de stat se asigură din veniturile proprii ale Activităţii pentru intervenţii operative şi reîntregirea stocurilor diminuate înfiinţată pe lângă Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Sursă: G4Media.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor