logo
RNTV Live

România va găzdui un parc fotovoltaic mai puternic decât reactorul de la Cernavodă

parc-solar
Fălcescu Andreea

Un parc fotovoltaic cu o capacitate mai mare decât cea a unui reactor de la Cernavodă va fi construit în România, demonstrând interesul investitorilor de a se implica în această piață, conform declarațiilor lui George-Sergiu Niculescu, președintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei.

De când am preluat conducerea ANRE, am observat o cerere pentru autorizație de construcție – cred că este cea mai mare cerere până acum – pentru un parc solar de aproximativ 1.050 MW.

Acesta este doar un exemplu care ilustrează dorința investitorilor de a deveni din nou jucători importanți pe această piață. Un parc solar de 1.050 MW, o singură instalație, reprezintă o investiție considerabilă și înseamnă o capacitate mai mare decât cea a unui reactor de la Cernavodă care urmează să fie construit în România.

Pentru realizarea acestei investiții, este necesară o gamă de echipamente specifice. În plus, este important să nu depindem exclusiv de gazele naturale rusești și să avem o fabrică de panouri solare în România pentru a satisface cererea de pe piața internă.

Aceste declarații au fost făcute de Niculescu în cadrul celei de-a IV-a ediții a Romanian Solar Summit 2023, conform Agerpres. El consideră că România poate fi o piață foarte importantă și poate servi și alte piețe, având în vedere poziționarea sa strategică.

Niculescu consideră că România are nevoie de o fabrică de panouri solare, deoarece beneficiază de avantajul poziționării strategice și, în cazul în care se vor realiza astfel de investiții, nu doar piața internă și cererea internă de echipamente vor fi acoperite, ci și piața regională.

Sursa: digi24.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor