logo
RNTV Live

România va avea o plajă unică în Europa. Vezi pentru cine anume

handicap România. Plajă unică în Europa dedicată persoanelor cu dizabilităţisursă foto Cuget Liber
Mihai Constantinescu

Plajă unică în Europa dedicată persoanelor cu dizabilităţi

România va avea o plajă unică în Europa. Cel puţin aşa intenţionează iniţiatorii unui proiect, unic la nivel de Europa. Cu ajutorul acestui proiect se doreşte să se aducă bucurie în sufletele persoanelor cu dizabilităţi. Din 2018 ar putea fi dată în folosinţă o plajă exclusivistă, special amenajată pentru nevoile speciale ale persoanele care nu pot merge.

Aceasta ar putea fi amenajată în zona Faleză Nord din Constanța.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/tabara-studenteasca-gratuita-in-costinesti/

Condiţii speciale pe plajă

Plaja ar urma să aibă, printre altele , şi rampe de acces(dintr-un material special, care le va permite deplasarea cu ușurință), o grădină senzorială de relaxare și scaune mobile plutitoare. 

De această plajă se vor putea bucura şi copiii, inclusiv cei cu dificultăți la nivel senzorial Vor existadouă zone speciale: de stimulare auditivă (cu instrumente muzicale adaptate pentru exterior) și de stimulare vizuală și tactilă, care îi vor ajuta să experimenteze lumea înconjurătoare prin cele trei simțuri.

În parcul terapeutic vor fi și o scenă pentru evenimente, un atelier de olărit și un cort de prim ajutor.

Accesul copiilor cu nevoi speciale, persoanelor cu dizabilități și familiilor acestora la toate aceste facilități va fi gratuit.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

sursa Europa FM

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor