logo
RNTV Live

România va avea în curând primul oraş cu stradă “smart”.Ce presupune acest lucru

sursa foto europafm.ro
Mihai Constantinescu

Stradă smart în România

România va avea în curând primul oraş cu stradă “smart”.Ce presupune acest lucru.

Stâlpi de iluminat cu wifi şi camere video, dar şi bănci care permit încărcarea prin USB a telefoanelor mobile. Asta va fi în curând dotarea de care se vor putea bucura cei care vor ajunge în oraşul cu prima stradă “smart” din România. Este vorba mai exact de Cluj-Napoca,finanţarea fiind realizată din fonduri europene. Se vor cheltui pe acest proiect nu mai puţin de  1,3 milioane de euro .

“S-au aprobat documentaţia şi indicatorii tehnici pentru modernizarea străzii Molnar Piuariu, în vederea atragerii de fonduri europene nerambursabile. Este o premieră naţională, va fi prima stradă ‘smart’ din România, o stradă inteligentă, cu toate facilităţile şi dotările tehnologice aferente unei astfel de artere. De asemenea, va avea mult spaţiu pietonal, un model de stradă inteligentă şi de realizare a unor structuri urbane din România, pe care îl vom replica şi în alte părţi ale oraşului”, a spus primarul Emil Boc în cadrul şedinţei Consiliului Local, potivit Europa FM.

Lucrările vor dura aproximativ 9 luni.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor