logo
RNTV Live

România U21 și-a aflat adversarii din preliminariile EURO 2025

3458762-70560408-2560-1440
Ștefan Petre

Naționala sub 21 de ani şi-a aflat joi adversarii din preliminariile Campionatului European de Fotbal din 2025, găzduit de Slovacia. La tragerea la sorţi de la Nyon, România a fost repartizată în Grupa E, alături de Elveţia, Finlanda, Albania, Muntenegru şi Armenia.

Tricolorii vor începe în septembrie 2023 drumul spre un nou turneu final continental, ultimele două campionate europene fiind de succes (în special cel din 2019 – semifinale, victorii cu Anglia și Croația și calificare la Jocurile Olimpice). Tocmai datorită succesului din trecut, România s-a aflat în prima urnă valorică la tragerea la sorţi pentru preliminariile EURO 2025. Au fost trase la sorţi 7 grupe de câte 6 echipe şi două grupe de 5. Se califică direct la EURO câştigătoarele celor 9 grupe şi cele mai bune 3 echipe clasate pe locul 2 (fără a se lua în calcul rezultatele împotriva echipelor de pe locul şase).

Tricolorii U21 vor începe în septembrie 2023 un nou drum spre turneul final continental. România s-a aflat în prima urnă valorică la tragerea la sorţi pentru preliminariile EURO 2025. Au fost trase la sorţi 7 grupe de câte 6 echipe şi două grupe de 5. Se califică direct la EURO câştigătoarele celor 9 grupe şi cele mai bune 3 echipe clasate pe locul 2 (fără a se lua în calcul rezultatele împotriva echipelor de pe locul şase).

Ultimele trei locuri de la turneu vor fi ocupate după un baraj, în dublă manşă, între celelalte 6 echipe de pe locurile secunde. Slovacia, ţara gazdă, este calificată direct.

Grupele de calificare la EURO U21 2025

  • Grupa A: Italia, Irlanda, Norvegia, Turcia, Letonia, San Marino
  • Grupa B: Spania, Belgia, Scoţia, Ungaria, Kazahstan, Malta
  • Grupa C: Ţările de Jos, Suedia, Georgia, Macedonia de Nord, Moldova, Gibraltar
  • Grupa D: Germania, Polonia, Israel, Bulgaria, Kosovo, Estonia
  • Grupa E: România, Elveţia, Finlanda, Albania, Muntenegru, Armenia
  • Grupa F: Anglia, Ucraina, Serbia, Irlanda de Nord, Azerbaidjan, Luxemburg
  • Grupa G: Portugalia, Croaţia, Grecia, Belarus, Insulele Feroe, Andorra
  • Grupa H: Franţa, Austria, Slovenia, Bosnia şi Herţegovina, Cipru
  • Grupa I: Danemarca, Cehia, Islanda, Ţara Galilor, Lituania

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor