logo
RNTV Live

România triumfă la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori din Turcia.

rbt
Fălcescu Andreea

Ministerul Educației anunță că România a ocupat prima poziție în clasamentul țărilor la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori, desfășurată în Turcia. Echipa românească de elevi a obținut două medalii de aur, trei medalii de argint și o medalie de bronz.

„Veşti minunate primite în această seară! România a obţinut locul I pe ţări la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Seniori, desfăşurată în Antalya, Turcia! Felicitări elevilor din lot, care se întorc acasă cu două medalii de aur, trei de argint şi una de bronz”, a comunicat, într-o postare pe Facebook, Ministerul Educaţiei, joi seară.

Astfel, David Andrei Anghel de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București a obținut o medalie de aur cu punctaj maxim, Vlad-Titus Spătaru de la același liceu a câștigat, de asemenea, o medalie de aur, în timp ce Andrei Moldovan, Robert Dragomirescu și Toma Edward Torac, toți de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București, au fost premiați cu medalii de argint.

Andrei Giovani Chiriță de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București a câștigat medalia de bronz. Echipa a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin Liviu Gherghe, profesor la Facultatea de Matematică a Universității din București, și de profesorul Marius Perianu de la Colegiul Național “Ion Minulescu” din Slatina.

Sursa: digi24.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor