Sursa: NBC

Ministerul Apărării Naţionale a transmis că Forţele Aeriene vor trimite șase aeronave în Libia, care vor transporta 55 de tone de produse alimentare şi articole pentru adăpostire.

Zborurile se execută prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în baza Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de urgenţă 32/2023. 

Se vor trimite ajutoare constând în alimente neperisabile, apă minerală şi plată, 200 de corturi, 800 de saci de dormit, dar şi paturi, saltele, pături, cearşafuri, perne şi feţe de perne.

“În Libia situația e extrem de gravă, ieri cifrele arătau 11.000 de decedați, peste 12.000 de dispăruți. S-au rupt două baraje care au dus la această catastrofă majoră. Cu acest număr mare de decedați și persoane dispărute care probabil ulterior vor fi declarate decedate, este o situație fără precedent. Este una din cele mai mari catastrofe mondiale care s-au întâmplat în ultima perioadă. Vor mai fi și alte ajutoare, depinde ce aeronave folosim. În acest moment, primele șase avioane vor pleca de la Ministerul Apărării și vor duce o parte importantă din cantitatea care e donată”, a declarat Raed Arafat.

Şeful Organizaţiei Meteorologice Mondiale (OMM) a declarat joi că bilanţul grav al inundaţiilor din Libia, care s-ar putea ridica la 20.000 de morţi, ar fi putut fi evitat dacă această ţară divizată de război ar fi avut un serviciu meteorologic funcţional capabil să emită avertismente.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *