România sub cod galben și portocaliu – recomandările polițiștilor pentru șoferii din țară

soferi
Ștefan Petre

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a pleca la drum, să se informeze cu privire la condiţiile meteorologice din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-și echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarnă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi avertizări de Cod Galben și Portocaliu, care vizează cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului.

Dacă partea carosabilă este alunecoasă ori acoperită cu zăpadă, reduceți considerabil viteza pentru a putea opri în condiții de siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare este mult mai mare. Nu bruscați comenzile autovehiculelor, ci folosiți frâna de motor pentru încetinire!

Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare! 

Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe. 

Pentru evitarea blocajelor de trafic, nu vă angajați în depășirea coloanelor de autovehicule staționate și permiteți accesul utilajelor de deszăpezire!

IGPR

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor