logo
RNTV Live

România se angajează să respecte integritatea teritorială a Moldovei și Ucrainei

62339553
Ștefan Petre

Joi, 13 aprilie, România, Republica Moldova și Ucraina au adoptat la București o declarație comună în care subliniază angajamentul pentru „suveranitatea, integritatea teritorială şi independenţa Republicii Moldova şi Ucrainei.”.

Miniștrii de Externe şi ai Apărării din cele trei țări sunt semnatarii declarației.

Citat din document: „Statele noastre sunt conectate de istorie, geografie şi de viziunea noastră comună pentru un viitor paşnic şi prosper. Apreciem beneficiile dezvoltării legăturilor noastre puternice în domeniile politic, economic, al infrastructurii, securităţii, apărării şi ale legăturilor culturale, atât pentru ţările noastre, cât şi pentru întreaga regiune. Ca parteneri din partea estică a continentului european, împărtăşim preocupări similare de securitate şi avem acelaşi interes pentru o regiune a Mării Negre stabilă şi sigură.”

Din această declarație reiese că au fost provocate distrugeri pentru milioane de oameni, readucând din nou războiul pe continentul european, totul datorită acestei invazie militară brutală, ilegală şi neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei din 2022, ca o continuare a agresiunii începute de Rusia asupra Ucrainei în 2014.

‎‎

„Pe lângă atacurile armate asupra Ucrainei, Rusia continuă să folosească tactici hibride variate, care urmăresc să intimideze în continuare Ucraina, Republica Moldova şi alte state din regiune. Ne exprimăm dorinţa de a încuraja cooperarea apropiată pentru a consolida capacităţile comune pentru a combate propaganda rusă şi a întări rezilienţa societăţilor noastre, inclusiv în ceea ce priveşte dezinformarea”, punctează miniştrii celor trei ţări, conform Agerpres, agenție citată de Știrile Pro TV.

Se condamnă din nou ferm acţiunile agresive „care reprezintă o ameninţare fără precedent în ultimele decenii pentru regiunea noastră şi pentru spaţiul euroatlantic”.

„Războiul de agresiune al Rusiei reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional. Am condamnat agresorul şi pe toţi cei care facilitează războiul dus de Rusia, inclusiv Belarus”, adaugă ei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor