logo
RNTV Live

România, pe locul doi în UE la numărul de decese în accidente rutiere. Prahova pune umărul

decese
Mihai Constantinescu

Şoferii prahoveni, tot mai iresponsabili

România, pe locul doi în UE la numărul de decese în accidente rutiere. Prahova pune umărul.

Statistile scot la iveală un lucru îngrijorător. România este pe locul doi în UE, după Bulgaria, în ceea ce priveşte numărul de decese în accidente rutiere raportat la 1 milion de locuitori, informează adevărul.ro

Deşi acest lucru este înfricoşător, situaţia începe să nu mai mire. Doar în judeţul Prahova, zilnic sunt depistaţi la volan şoferi care conduc fără permis şi/sau sub influenţa băuturilor alcoolice sau cu viteză excesivă.

Recent, agenți din cadrul Poliției orașului Mizil au executat o acțiune rutieră pe raza localității, prilej cu care au verificat 18 autovehicule. Au aplicat 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.102 lei și au reținut un permis.

 În noaptea de 17/18 februarie, Postul de Poliție Teișani a organizat şi executat o acţiune pe linie rutieră.

Au fost controlate 36 de autovehicule și aplicate șapte sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.465 lei (un permis de conducere reținut).

În jurul orei 01.25, polițiștii au depistat un tânăr de 24 de ani, din comuna Gura Vitioarei. Etilotestul a indicat o concentrație de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Continuând verificările, s-a stabilit că acesta nu are nici permis de conducere.

Acesta a fost transportat la spital pentru a-i fi prelevate mostre de sânge, fiind cercetat pentru săvârșirea celor două infracțiuni rutiere (conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis).

 Sâmbătă, între orele 19 și 21, polițiștii Secției Rurale nr. 8 Bălțești au organizat o acțiune, pe raza localităților Ariceștii-Zeletin, Cărbunești și Surani. Acţiunea a fost pentru prevenirea accidentelor rutiere și identificarea conducătorilor care încalcă legislația rutieră în vigoare

Au fost controlate 17 autovehicule (13 testări cu aparatul etilotest) și au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.175 lei.

Băutura la volan nu face casă bună cu şofatul

Tot la sfârşitul săptâmânii trecute, în timp ce se acționa cu aparatul radar pe strada Ștrandului din Ploiești, polițiștii rutieri au depistat un conducător auto care circula cu viteza de 66km/h.

Fiind testat cu etilotestul, a reieșit o concentrație alcoolică de 0,77 mg/l.

În aceeași zi, polițiștii din Boldești Scăeni au depistat un localnic care se afla la volanul unui autovehicul, deși era sub influența alcoolului. Etilotestul a indicat, în acest caz, 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

VEZI ŞI https://portal.republikanews.ro/foto-videoploiestiul-s-a-transformat-in-derdelus-operatorul-de-salubritate-nu-a-intervenit-cu-dedicatie/

De asemenea, duminică dimineața, polițiști din cadrul Biroului Rutier Ploiești au depistat un alt conducător auto care avea o concentrație alcoolică de 0,65 mg/l.

Fiecare dintre cei depistați a fost transportat la spital pentru a-i fi recoltate probe de sânge, fiind întocmite dosare penale pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Trei bărbaţi au fost încarcerați în Penitenciarul Mărgineni

Oamaneii legii au bagat în spatele gratiilor treo şoferi care au condus fie fără permis fie sub influenţa băuturilor alcoolice

Este vorba mai exact despre un bărbat de 41 de ani. Pe numele lui Judecătoria Câmpina a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an. Pedeaspa era pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără permis.

În urma verificărilor efectuate, agenți din cadrul Poliției orașului Breaza au depistat un bărbat de 33 de ani. Aceeași instanță a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an și 6 luni. Pedeapsa era aplicată  pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui autovehicul fără permis și sub influența băuturilor alcoolice.

Și polițiștii din Breaza au depistat un localnic condamnat la 2 ani închisoare pentru infracțiunea de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Toți trei au fost încarcerați în Penitenciarul Mărgineni.

 Foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor