logo
RNTV Live

România este pe primul loc în clasamentul deținătorilor de câini

shutterstock_136164980
Fălcescu Andreea

Conform informațiilor furnizate de Federația Europeană a Industriei Hranei pentru Animale de companie (FEDIAF), în 2021 aproximativ 92,9 milioane de câini au fost crescuți ca animale de companie în gospodăriile din Europa, conform unui articol publicat de Landgeist.

În Turcia, câinii și pisicile nu sunt la fel de populari ca în alte țări europene, doar 5% dintre gospodării dețin un câine și doar 14% dețin o pisică. Acest procentaj este de departe cel mai mic din Europa.

Elveția se află pe locul doi în ceea ce privește proprietatea de câini, cu doar 12% dintre gospodării care dețin un astfel de animal de companie.

În România, cea mai mare proporție de gospodării care dețin câini se regăsește în comparație cu alte țări europene. Aproape jumătate dintre gospodăriile din România dețin cel puțin un câine. În plus, românii nu sunt adepții doar ai câinilor, ci și ai pisicilor. Aproximativ 48% dintre gospodăriile românești au cel puțin o pisică, ceea ce plasează România în fruntea clasamentului european în această privință.

În Polonia (43%) și Cehia (42%), de asemenea, există o mare pasiune pentru câini în gospodării. Acestea sunt singurele alte țări din Europa în care peste 40% dintre gospodării dețin un câine.

Deținerea unui câine poate oferi suport emoțional, companie și poate dezvolta simțul responsabilității pentru proprietari. Popularitatea acestora în Europa reflectă legătura strânsă dintre oameni și acești tovarăși loiali. Cu o varietate de rase și personalități diferite, oricine poate găsi un câine potrivit care să fie un prieten fidel și iubitor.

Sursa: dcnews.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor