logo
RNTV Live

România este în doliul. Istoricul prahovean Ion Bulei s-a stins din viaţă

Ion Bulei
Mihai Constantinescu

România este în doliul. Istoricul prahovean Ion Bulei s-a stins din viaţă . Vestea tragică a fost anunţată luni de către delegatul permanent al Romaniei la UNESCO, Adrian Cioroianu.

“Ion Bulei a fost profesorul Universitatii din Bucuresti care a facut din Istoria moderna a romanilor o pasiune si o cariera profesionala – totul in beneficiul generatiilor de studenti din Facultatea de Istorie sau de la Centrul romanesc din Venetia, care l-au cunoscut, iubit si apreciat. Cartile sale despre modernitatea romaneasca sunt repere de claritate si eruditie. Un om elegant si discret, cu un cuceritor simt al umorului, un coleg desavarsit a fost, pana in aceasta dimineata. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”, a scris Cioroianu, pe Facebook.

Originar din Comarnic, Ion Bulei avea 79 de ani. A fost fost un istoric și profesor universitar şi diplomat.

Este autor a 19 cărţi şi a peste 200 de studii şi articole.

Printre distincţiile importante primite de-a lungul timpului se numără Premiul „Nicolae Iorga” al Academiei Române (1990), Premiul Uniunii Scriitorilor (1993, 2006), Premiul revistei „Magazin istoric” (1996). În 2001 a fost decorat cu Ordinul naţional „Steaua României” în grad de ofiţer.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor