logo
RNTV Live

România este apărată cu sisteme HIMARS

Oana Stoica

Ce este sitemul HIMARS.

Sistemul de rachete cu lansare multiplă HIMARS – sau MLRS – este o unitate mobilă care poate lansa simultan mai multe rachete ghidate de precizie.

Echipamentul militar cumpărat din SUA este o componentă esențială a sistemului de artilerie terestră al României. Rachetele din sistemul HIMARS pot lovi ținte până la 300 de km.

România a plătit 1,5 miliarde de dolari pentru achiziția acestor sisteme și devine primul stat NATO în afara SUA care utilizează un astfel de sistem.

Sistemele de lansatoare multiple de rachete, parte importantă a sistemului de artilerie terestră, acţionează, pentru îndeplinirea misiunilor, independent sau integrat cu celelalte sisteme.

Datorită caracterului de interoperabilitate, sistemele lansatoare multiple de rachete pot fi puse la dispoziţia NATO, în vederea îndeplinirii angajamentelor asumate de România în cadrul Alianţei şi a iniţiativelor regionale.

HIMARS este unul dintre cele mai fiabile sisteme de sprijin de luptă testate și utilizate în misiuni reale de Forțele Terestre și Corpul de Infanterie Marină ale SUA și oferă o capacitate de luptă superioară, asigurând structurilor militare un avantaj substanțial, oferind comandanților opțiuni pentru succesul misiunii în operațiile specifice.

Achiziţia sistemului HIMARS face parte dintre cele opt programe esenţiale prevăzute în Planul de înzestrare a Armatei României 2017 – 2026.

Sistemul HIMARS și-a dovedit maturitatea operațională în conflicte reale, fiind testat pe timpul operațiilor militare.

Citește mai mult pe : https://www.defenseromania.ro/nspa-se-implica-activ-in-programul-himars-al-romaniei-tara-noastra-prima-din-europa-care-achizitioneaza-lansatoarele-de-ultima-generatie_616171.html

Citește : https://portal.republikanews.ro/

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor