logo
RNTV Live

România, cel mai mare producător de gaz din Europa

img (5)
Ștefan Petre

România va deveni cel mai mare producător de gaz din Europa odată cu scăderea volumului exploatat de Ţările de Jos, iar autorităţile şi mediul privat trebuie să lucreze împreună pentru a profita de oportunitatea fără precedent care s-a creat odată cu reaşezarea priorităţilor energetice, notează Mediafax.

Eric Stab, preşedinte şi CEO al Engie România, la conferinţa ZF Power Summit 2023: „Trebuie să ne asigurăm că restul Europei înţelege că România poate avea un rol esenţial pe continent în aceste vremuri complicate, în care toate ţările caută surse de gaz. Pentru a ajunge la acest rezultat, trebuie să colaborăm cu toţii pentru a ne asigura că se va şi întâmpla

Ministerul Energiei s-a arătat încrezător faţă de poziţia în care se alfă România, iar secretarul de stat George-Sergiu Niculescu consideră că atât sectorul public, cât şi sectorul privat au în faţă o oportunitate istorică, bazată şi pe volumul de fonduri disponibile prin PNRR şi prin Fondul de Modernizare, conform sursei.

„Sumele certe care vor intra în proiecte sunt: 457 mil. euro din PNRR, 475 mil. euro din contracte semnate de minister cu Transelectrica şi, în plus, din Fondul pentru Modernizare, prin schema pentru autoconsum vor veni 550 mil. euro, din cea pentru autoconsum pentru societăţi comerciale, încă 500 mil. euro, iar din cea pentru producţie de energie din surse regenerabile pentru societăţi comerciale, tot 500 mil. euro“, a explicat secretarul de stat.

Citește continuarea la Observator News.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor