logo
RNTV Live

România, campioana accidentelor cu victime în UE. Prahova contribuie din plin

accident DN1 morti
Erika Stoica

România, campioana accidentelor cu victime în UE. Prahova contribuie din plin.

Din nefericire, zilnic, mulți cetăteni aleg să contribuie la acestă statistică sumbră datorită căreia Romania este fruntașă cand vine vorba despre accidente grave.  Pe scurt, la noi mor cei mai mulți oameni ca urmare a accidentelor. Prahova, din păcate contribuie cu varf și îndesat la situația gravă de pe străzi. Zilnic, pe șosele există șoferi care se urcă la volam deși sunt băuți, drogați sau nu au permis de conducere.

Doar ieri, spre exemplu, au fost descoperite cateva astfel de situații care se puteau finaliza cu pierderi de vieți omenești.

Soferii morții

Probleme au fost depistate de la prima oră a diminetii. Polițiști din cadrul Poliției orașului Vălenii de Munte în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DN1A, au oprit pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 53 de ani, din comuna Teișani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Tot ieri dimineață, polițiști din cadrul Poliției orașului Boldești Scăieni în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, un tânăr în vârstă de 26 de ani, din județul Galați.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date polițiștii au constatat faptul că tânărul posedă permis de conducere, însă are dreptul de conducere suspendat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Puțin mai tarziu,și polițiști rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 38 de ani, din municipiu.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că numerele provizorii figurează ca fiind expirate din luna ianuarie 2023.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

Fără permis de conducere

În jurul orei 16.00, polițiști rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități în cadrul unei acțiuni, în comuna Drăgănești, au oprit pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 43 de ani, din județul Buzău.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule în România.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor