logo
RNTV Live

România a primit de la polonezi carne de vită de la animale bolnave. Ce spun cei de la ANSVSA

sursa Digi 24
Mihai Constantinescu

România a primit de la polonezi carne de vită de la animale bolnave. Ce spun cei de la ANSVSA

O anchetă jurnalistică realizată în Polonia a scos la lumină informaţii incredibile. Potrivit jurnaşiştilor polonezi, într-un mic abator au fost sacrificate vite bolnave. Carnea a ajuns şi la export, inclusiv în România. Cei de la ANSVSA dau asigurări că nicio cantitate din produsele firmei respective nu a fost comercializată.

Iată ce spun reprezentanţii ANSVSA:

“În data de 30.01.2019, ANSVSA a fost notificată oficial, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje (SRAAF), despre prezența României pe lista de distribuție a companiei ELKOPOL din Polonia, investigată de serviciile veterinare ca urmare a informațiilor relevate de o anchetă media.

În România, produsele companiei poloneze (carne de vită congelată) care fac obiectul anchetei au fost livrate către o singură firmă din județul Ilfov.

Inspectorii DSVSA Ilfov s-au deplasat la depozitul firmei respective, unde au identificat 1.434 de kg de produse provenite de la firma poloneză.  Chiar în condițiile în care doar o cantitate de 21,37 de kg a fost notificată prin SRAAF ca făcând parte din lotul incriminat, firma din România a decis să distrugă tot lotul provenit de la ELKOPOL.

Întreaga cantitate a fost sechestrată oficial și urmează a fi dirijată către neutralizare.

Nicio cantitate din produsele firmei respective nu a fost comercializată.

Retragerea produselor acestei firme a fost decisă pe baza principiului precauției, neexistând certitudinea efectuării inspecției post-mortem a carcaselor.

Alte state în care a firma ELKPOL a livrat produse sunt: Estonia, Spania, Finlanda, Franța, Ungaria, Lituania, Portugalia și Suedia.

ANSVSA monitorizează permanent informațiile primite prin intermediul SRAAF, se specifică în comunicatul de presă.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor