logo
RNTV Live

România a intrat în STARE DE ALERTĂ. Ce presupune această relaxare?

stare de alertă Digi24.ro
Mihai Constantinescu

România a intrat în STARE DE ALERTĂ. Ce presupune această relaxare?

Starea de urgenţă a fost înlocuită cu STAREA DE ALERTĂ, care a intrat în vigoare din 15 mai, ora 00.00. Asta înseamnă a numită relaxare. Starea de alertă a fost declarată pentru 30 de zile.

De menţionat este că, deocamdată, terasele și toate zonele de servire a mesei râmân închise.

Avem obligația de a purta mască de protecție în spațiile publice închise, mijloace de transport în comun și la locul de muncă (cu excepția persoanelor care au afecțiuni medicale și le este pusă în pericol sănătatea / dovada se face cu certificat medical, aviz medical etc).

Masca de protecție trebuie să acopere nasul și gura este obligatorie în toate gările, autogările, porturile, terminalele aeroporturilor și stațiile de metrou, precum și în interiorul oricărui mijloc de transport în comun.

Instituțiile, societățile trebuie să asigure a locul de muncă triajul epidemiologic, termometrizare fără contact, dezinfecție și măști de protecție.

Se prelungeşte măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici din aviaţie spre Austria, Belgia, Confederaţia Elveţiană, Franţa, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia şi Iran şi din aceste ţări către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu 15 mai 2020.

Se instituie începând pentru toate persoanele care vin din 15 mai din străinătate carantina sau izolarea la domiciliu, iar la cerere se poate opta pentru măsura carantinei de stat.

Începând cu 15 mai este permisă circulația persoanelor în interiorul localităților, fără declarație pe proprie răspundere, dar nu mai mult în grupuri de 3 peroane.

Se interzice deplasarea persoanelor în afara localităților sau metropolelor, cu excepțiile deja cunoscute.

Se menține măsura suspendării cursurilor până la terminarea anului școlar, potrivit sursei citae

Reluarea din data de 2 iunie a pregătirii elevilor de clasa a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a; reluarea slujbelor religioase în afara bisericilor; deschiderea hotelurilor; deschiderea saloanelor de îngrijire corporală; reluarea transportului în comun.

anexa la Hotarare CNSSU nr.24 din 15.05.2020 declarare stare de alerta – masuri pe timpul starii de alerta

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/videogradina-zoo-bucov-pregatita-sa-si-primeasca-vizitatorii-in-caz-ca-se-deschid-surprize-de-mai/?fbclid=IwAR2yuIPeUPlqGYQlCN1KAENU2OtXyGQPSruWB7Ujbvjn0cgeVaF16eChAHk

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/exclusiv-fotodetinutul-fugit-de-la-sectia-exterioara-a-penitenciarului-ploiesti-isi-marcheaza-teritoriul/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor