Foto: lapasprinbrasov.ro

„Juriul internaţional şi independent a selectat câştigătorii dintr-o listă cu 375 nominalizări şi o mare varietate de artişti şi case de discuri. Câştigătorii noştri reprezintă expresia celui mai înalt profesionalism artistic, iar lista lor arată că juriul nostru nu se mulţumeşte cu o analiză superficială a industriei muzicale, ci analizează în profunzime”, adaugă Remy Franck, preşedintele juriului. 

Ce spune juriul despre Aida Popescu: “Tânăra soprană română Aida Pascu, de 24 ani, surprinde cu vocea ei frumoasă lirico-spinto, cu un timbru întunecat, convingătoare şi matură, precum şi cu o minunată prezenţă scenă: are tot ce îi trebuie pentru a deveni un star al scenelor de operă. Cu studii la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi studii de masterclass alături de Raina Kabaivanska şi Nelly Miricioiu, Aida a câştigat numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale pentru tineri interpreţi de operă. În 2023, a debutat cu mare succes în rolul principal din opera Boema de Puccini la Teatro Maggio Musicale Fiorentino şi la Opera Naţională Bucureşti”.

Aida Pascu, provenind dintr-o familie cu rădăcini adânci în muzica clasică, reprezintă una dintre cele mai remarcabile talente ale generației tinere instruite în școala românească de cânt. Artiști lirici înrădăcinați în familie, Pascu se evidențiază prin prestațiile sale de excepție. Ultima sa apariție a avut loc la București, în cadrul Galei Maria Callas 100, organizată în decembrie 2023, sub umbrela stagiunii Orchestrei Naționale Radio.

Pe 27 ianuarie 2024, publicul o va putea urmări pe Aida Pascu într-un alt moment de înaltă însemnătate artistică, pe scena Operei din Brașov, unde va interpreta rolul Donna Anna în opera Don Giovanni de Mozart. Aida Pascu a reușit să își construiască un renume solid, participând în anii 2021 și 2022 la concursul pentru bursa Moștenitorii României Muzicale, organizat de Radio România Muzical. Acolo, a obținut nu doar recunoaștere, ci și oportunitatea de a concerta alături de Orchestra de Cameră Radio și Filarmonica din Brașov în martie 2022. De asemenea, a avut privilegiul de a participa la o sesiune specială de înregistrări la Radio România în iulie 2023, consolidându-și statutul în lumea muzicală românească.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *