logo
RNTV Live

Robotul care curăță râurile de deșeuri, inventat de 11 ani

Robotul care curăță râurile de deșeuri, inventat de 11 ani
Mihai Constantinescu

Robotul care curăță râurile de deșeuri, inventat de 11 ani

La acest capitol situația în lume este extrem de alarmantă. Un studiu fácut ín urmá cu doi ani estima că 14 milioane de tone metrice de microplastic pot fi găsite pe fundul oceanului, echivalentul a 437.000 de camioane sau a 1.900 de Turnuri Eiffel. Resturile de plastic sunt ingerate de 386 de specii de pești. 210 de specii ajung pe mesele consumatorilor. Romania nu face excepție, apele fiind poluate și la noi.

Din fericire, se are că situația se va schimba în timp. Cativa puști de 11 ani, coordonați de o adolescentă au inventat robotul care curăță râurile de deșeuri. Inventia a fost prezentată la un recent Târg Național de Știință. Invemtia ar puea să salveze lumea din situația gravă în care ne aflăm.

Robotul care curăță râurile de deșeuri

Acesta colectează deșeurile acvatice. Este controlat cu ajutorul unui joystick și al unei aplicații mobile. Are la bază tehnologia Arduino și conține GPS, cameră video și un modul audio, protejate de o carcasă sustenabilă, construită din obiecte colectate chiar din gospodăriile copiilor.

Genii la 10 ani

 Evenimentul a adus la București cele mai bune proiecte de robotică. Acestea au fost realizate de coderi cu vârste între 10 și 14 ani, proveniți preponderent din mediul rural. Soluțiile lor tehnologizate rezolvă probleme reale ale comunităților din care fac parte, de la senzori care te atenționează când ai atins pragul de consum de 255 de KWh, până la aplicații mobile anti-bullying.

13 cluburi din întreaga țară și-au prezentat ideile în fața unui juriu format din profesioniști din companii și au primit premii pentru bibliotecile locale care găzduiesc cluburile gratuite de programar​e și robotică

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor