logo
RNTV Live

RO-ALERT: Vânturi de peste 140 km/h!

ODAmaD00NDAmaGFzaD0yNDczNDVhMTAwZGI0NTIzMjNhMWZkNTI3MzA4NTZkOA==.thumb
Ștefan Petre

Condiții meteo precare. Se anunţă rafale de vânt ce vor depăşi 140 km pe oră!

Luni, au fost transmise de către Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă mesaje de avertizare pentru persoanele din zonele cu cod roșu de temperaturi și intensificări ale vântului.

Marți, 28 martie, între orele 02:00 – 14:00, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare cod roşu de vânt puternic. Puterea rafalelor va depăși 140 km pe oră și va afecta o zonă întinsă de pe teritoriul României. ANM anunță că în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1.800 de metri, se vor înregistra cele mai mari intensificări ale vântului și cele mai scăzute temperaturi.

Oamenii din județele Sibiu și Vâlcea au primit luni seară, la ora 18:00, un RO-Alert referitor la codul roşu de vânt puternic în zona de munte. Pompierii recomandă evitarea deplasărilor în aceste zone afectate de vânt pe durata avertizării meteorologice și, de asemenea, dacă vântul este puternic, întreruperea oricărei activităţi desfăşurată în aer liber şi adăpostirea în imobile sau spaţii închise, care să asigure protecţia.

Sursă: Știrile Pro TV

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor