logo
RNTV Live

Risc mare de avalanșă în Munții Făgăraș. În unele zone zăpada depășește 3-4 metri

vant-ninsori-munte-zapada-e1577448157934
Pantazi Bianca

În ultimele zile, încalzirea accentuată a vremii ar putea provoca avalanșe serioase în munții din România. Meteorologii au anunțat că este risc mare de producere de avalanșă în masivul Făgăraș, adică pe o scară de la 1 la 5 se află pe 4.

Insolația și valorile termice mai ridicate din cursul zilei au favorizat tasarea stratului cu 7-10 cm, la peste 1800 m. Zăpada prezentă în partea superioară a stratului, cu rezistență foarte scăzută, măsoară pe alocuri 20-30 cm, sub aceasta se află un strat cu rezistență de asemenea mai scăzută de 30-40 cm, dar a căror cristale au legături slabe între ele. Sub aceste straturi puțin rezistente se aflăo crustă mai veche de gheață,care constituie un plan de aluneacare și declanșare a avalanșelor.

Meteorologii au emis avertizări și în alte masive. În munții Bucegi, Țarcu – Godeanu, Parâng – Șureanu, Rodnei, Călimani – Bistriței – Ceahlău este risc însemnat, de gradul 3. În schimb, în munții Vlădeasa – Muntele Mare riscul este moderat, de gradul 2, spun meteorologii.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (13) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Risc mare de avalanșă, în munții Făgăraș / În zonele adăpostite se mențin depozite însemnate de zăpadă, care depășesc în unele locuri 3-4 metri (g4media.ro)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor