logo
RNTV Live

Risc de viituri în zece bazine hidrografice din țară

Atentionare Hidrologica 24.05.23
Ștefan Petre

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A) anunță că există risc de viituri în zece bazine hidrografice, până astăzi, la miezul nopții.

Conform situaţiei hidrometeorologice actuale şi prognozei meteorologice pentru următoarele 24 de ore, specialiștii respectivului institut instituie Codul Galben, începând de astăzi, 24 mai, ora 13:00, până la ora 24:00.

În acest context, vor fi afectate anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Ier, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru și Nera, în județele: Cluj, Bihor, Sălaj, Maramureş, Arad, Caraș Severin şi Satu Mare.

În intervalul menționat se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând probabilitatea depăşirii cotelor de atenție.

I.N.H.G.A precizează că aceste fenomene se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul 24. 05. 2023 ora 16:00 – 24.05.2023 ora 22:00, pe unele râuri din judeţele Maramureş, Sălaj şi Bihor.

Având în vedere atenționarea hidrologică actuală, se recomandă respectarea măsurilor dispuse de autoritățile de la nivel național, județean sau local cu responsabilități ȋn gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice, vom reveni cu informații.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor