logo
RNTV Live

Revoltător/ Locuitorii din Berceni, la capătul răbdării! Umiliţi şi batjocoriţi pe banii lor!

apa berceni 1
rnews

“Stop! Vrem apă potabilă! Jovila face experimente pe banii şi sănătatea noastră!” Este  petiţia pe care au semnat-o, până acum, peste 500 de locuitori ai comunei Berceni, nemulţumiţi de calitatea apei potabile, furnizată de operatorul Jovila. Pe adresa redacţiei am primit cateva fotografii trimise de un locuitor din Dâmbu, care ne-a spus, totodată, că oamenii au ajuns la capătul puterilor,că se simt umiliţi şi batjocoriţi pe banii lor. ” Situaţia persistă de 10 ani, dar în ultimii trei ani, lucurile s-au agravat. Apa pe care noi o primim la robinete este mizerabilă. O folosim doar pentru grupurile sanitare, în condiţiile în care factura vine lunar, iar metrul cub de apă costă 5 lei. Fac exprimente pe sănătatea noastră.  Şi, culmea, ne spun că nu au soluţii! Ne dorim rezilierea contractului cu această societate, aşa cum au procedat şi cei din Bucov şi Valea Călugărească, la fel, nemulţumiţi de calitatea execrabilă a serviciilor. Problema este că acel contract între Primărie şi Jovila este valabil până în 2023. Ne duc efectiv cu zăhărelul. Vin, constată, dar nu există niciun fel de proces verbal de constatare. Oricând, oamenii se pot îmbolnăvi, fiindcă nu toţi au posibilitatea să cumpere apă plată, inclusiv pentru uz menajer. Cine răspunde, atunci? Suntem hotărâţi să facem front comun şi să îi dăm în judecată fiindcă, aşa cum spuneam, s-a ajuns la capătul răbdării.” ne-a spus Costin Cană, unul dintre locuitorii din Dâmbu.

 “Deschidem procedura de reziliere a contractului, dacă cei de la Jovila nu se pun pe treabă!”

Primarul comunei, Cosmina Pandele, cunoaşte situaţia, însă, spune ea, acel contract nu poate fi reziliat fără a urma etapele de intervenţie care au fost stabilite la şedinţa convocată de autoritatea publică la care au participat cei de la Jovila, dar şi cetăţeni nemulţumiţi de calitatea apei furnizată de operator. A pregătit deja o notificare oficială către Jovila şi nişte un grafic cu termene pe care operatorul să îl respecte în momentul în care începe curăţarea  ţevilor pline de impurităţi. ” Curăţări şi spălări de reţea nu s-au făcut  niciodată corespunzător, aşa cum prevede legea. Problema e de peste 10 ani şi în luna decembrie a anului trecut s-a renunţat la vechea sursă, care e acum în conservare. După punerea în funcţiune a noii surse din satul Cătunu s-au realizat o serie de curăţiri de reţea, teste de verificare a presiunii, însă problema nu s-a rezolvat. Au  fost alocaţi din buget aproximativ 4,5 miliarde de lei pentru proiectul care leagă cele trei sisteme de alimentare cu apă ( Corlăteşti – Dâmbu, Cătunu şi Berceni) şi unul singur prin crearea unui inel care exclude definitiv sursa deficitară din satul Dâmbu.Problemele au continuat şi vor continua, până când conductele nu vor fi curăţate corespunzător.Trebuie curăţate ţevile, acest lucru trebuia făcut de foarte  mult timp. Apa este tulbure şi clar nu poate fi consumată, deşi analizele arată că doar cantitatea de fier depăşeşte parametri. Eu le înţeleg supărarea oamenilor, voi da termene celor de la Jovila pentru rezolvarea problemei, iar în cazul în care nu se vor conforma deschidem procedura de reziliere a contractului.”

Reprezentanţii Jovila nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima punctul de vedere.

apa berceni 2apa berceni 3

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor