Revelionul, moment propice pentru necazuri. Cum le putem evita? Recomandările pompierilor prahoveni!

Pentru ca trecerea în noul an să fie un prilej de bucurie, iar petrecerea acestor momente să nu fie umbrită de producerea unor evenimente nedorite, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Șerban Cantacuzino” al județului Prahova vor monitoriza permanent dinamica intervențiilor la nivel județean, iar la nevoie vor fi dispuse măsuri imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul cetățenilor, a bunurilor acestora și a mediului înconjurător.

Răspunsul la urgențele medicale se va efectua prin intermediul echipajelor SMURD, care vor asigura primul ajutor medical și transportul persoanelor aflate în dificultate la unitățile spitalicești.

În această perioadă, cadrele Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al judeţului Prahova desfăşoară activităţi preventive la unităţile unde se organizează mese festive de Revelion. Cu această ocazie se efectuează instruirea factorilor de răspundere şi a personalului angajat privind măsurile de prevenire şi stingere a incendiilor ce se impun pentru evitarea producerii unor evenimente care ar putea pune în pericol siguranţa cetăţenilor.

Se recomandă respectarea următoarelor măsuri preventive:

  • numărul persoanelor participante la mesele festive să nu depășească capacitatea maximă admisă a localurilor;
  • să fie asigurate culoare şi căi de evacuare libere, marcate şi iluminate corespunzător;
  • asigurarea bunei funcţionări a tuturor mijloacelor de apărare împotriva incendiilor;
  • utilizarea corespunzătoare a instalaţiilor electrice de iluminat şi forţă aferente clădirilor, evitându-se suprasolicitarea acestora sau supradimensionarea siguranţelor fuzibile din tablourile electrice;
  • întocmirea şi afişarea planurilor de evacuare pentru sălile cu mai mult de 50 de locuri;
  • folosirea aparatelor electrice pentru pregătirea preparatelor culinare se va face cu respectarea strictă a normelor de exploatare;
  • maşinile de gătit, grătarele, aragazurile, cuptoarele şi celelalte utilaje care degajă temperaturi ridicate se vor amplasa la o distanţă de cel puţin 1,5 m faţă de elementele combustibile ale construcţiilor sau de materialele combustibile din încăperi.

Organizarea jocurilor de artificii trebuie să se realizeze cu respectarea prevederilor legale referitoare la obţinerea acordurilor şi autorizaţiilor necesare, precum și la respectarea distanţelor de siguranţă, la asigurarea măsurilor de supraveghere şi de intervenţie.

❗          Renunțați la utilizarea petardelor, artificiilor periculoase sau a altor mijloace pirotehnice! NU permiteți copiilor jocul cu petarde și artificii! Toate aceste acțiuni se pot întoarce împotriva celor care le folosesc! Nu deveniți victime și nu-i puneți în pericol pe ceilalți!.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *