logo
RNTV Live

REVELION EXCLUSIVIST PE VALEA PRAHOVEI

Daniel

Desi nu a nins pe Valea Prahovei, iar singurele partii inzapezite se afla la Azuga, gradul de ocupare pentru Revelion in statiunile de la poalele muntilor este de peste 95%. Pretul pachetelor turistice, insa este si el pe masura. La Sinaia, de pilda, la un hotel de 4 stele, pentru două persoane, pretul Revelionului ajunge la peste 8.000 de lei, pentru 5 nopți. Este mai scump practic decat un sejur în Innsbruck, Austria.

An de an Valea Prahovei atrage ca un magnet turistii in perioada sarbatorilor de iarna. Doar ca acest sezon este unul atipic, dat fiind faptul ca la munte nu a nins. Chiar si asa autoritatile din statiunea Azuga, spre exemplu, au reusit sa inzapezeasca artificial partiile Sorica si Cazacu. Interesant este ca hotelierii si proprietarii pensiunilor au reusit sa conceapa pachete atractive, care s-au rezervat destul de repede.

Incepem cu ofertele destinate turistilor care au buget redus, preturile au pornit de la 1.600 de lei de persoana pentru 4 nopti de cazare la vile si pensiuni, ocupate si ele aproape integral. In acesti bani, turistii beneficiaza de patru nopti de cazare, mic dejun, cina festiva din noaptea de Revelion, un brunch traditional pe 1 ianuarie si un DJ pentru animarea distractiei.

Sinaia detine pretul care inscrie puternic la capitolul exclusivism. La un hotel de 4 stele, pentru doua persoane, de pilda, pretul Revelionului ajunge la peste 8.000 de lei, pentru 5 nopti – include cazarea, incepand cu 31 decembrie, micul dejun, masa festiva de Revelion, cu muzica live si invitati surpriza, brunch si cina pe 1 ianuarie cu muzica live. Turistii au posibilitatea sa participe si la tombole pregatite de catre hotelieri, ce constau in excursii la munte si la mare. Tot in acesti bani, oaspetii vor avea acces la piscina, sauna, jacuzzi si salina.

Exista si variante alternative, pentru cei care vor sa evite aglomeratia de pe DN1.

O petrecere de Revelion in Bucureşti costă anul acesta între 350 şi 1000 de lei de persoana. Patronii de restaurante spun ca au majorat tarifele cu peste 20% pt ca au crescut toate preturile pt materiile prime și nu pot tăia din cantitatea preparatelor, iar din calitate nici atât. Deși Revelionul la restaurant nu e deloc ieftin, gradul de ocupare e de aproape 70%. Oamenii spun ca și acasă dacă rămân, tot vor cheltui câteva sute de lei.

Prețuri asemănătoare celor din Sinaia sunt și la Bușteni și Azuga. Spre exemplu, un hotel de 3 stele din stațiunea Bușteni pentru perioada 30 decembrie – 2 ianuarie, ofera pachete care pornesc de la 2.620 de lei loc în cameră dublă pe sejur, ori de la 2.890 de lei în cameră dublă superioară.Pachetul include cină tip bufet cu bucate tradiționale și muzică live, pe 30 decembrie, cină festivă în noaptea dintre ani, cu muzică live, foc de artificii, program artistic și invitați speciali, iar pe 1 ianuarie, brunch, cină bufet și muzică live.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor