logo
RNTV Live

Revanșa copiilor

csm - brasov
Cristian Anghelescu

Revanșa copiilor

În acestă seară, la o oră decentă pentru urmărirea unui spectacol sportiv, baschetbaliștii CSM-ului au învins cu 87-60 (49-18) echipa CSU Brașov. În fapt, trupa care reușise în ultimul meci al turului să o învingă!

Partida nu a avut istoric, 35 din cele 40 de minute fiind jucate de către cei mai tineri dintre componenții lotului ploieștean! În fața unei trupe care a ajuns la Ploiești fără doi dintre titulari și… fără antrenor!

După primele minute în care Burlacu, Szjiarto și Dogaru au fost prezenți pe parchet și au fixat tabela la o diferență de 12 puncte, 22-10, managerul CSM-ului a lăsat frâiele partidei copiilor din lot.

Și bine a făcut, încrederea acordată fiindu-i răsplătită cu evoluții curajoase de către Scărlătescu, Dragomir, Crăciun, Vrabie, Dragomir, Carabulea, Topologeanu, Bărbuceanu și Dumitru.

O evoluție frumoasă, un scor meritat

Fiecare dintre cei amintiți a reușit să puncteze, aplauzele spectatorilor prezenți având, sunt sigur, un efect pozitiv asupra moralului acestora. De altfel, la final, Cătălin Burlacu a ținut să-i felicite pentru evoluție și să-i îmbărbăteze pentru perioada viitoare. Dar și pentru clasarea pe primul loc în ierarhia grupei în care evoluează!

După o scurtă vacanță, meritată, ploieștenii vor lupta în turneele semifinale. La care vor participa cele mai bine două formații clasate din cele patru grupe existente. Așadar, o serie semifinală cu 8 echipe, mai precis 14 etape în care se va juca fiecare cu fiecare! Practic, o nouă competiție, de această dată cu adversari mult mai puternici care va debuta la jumătatea lunii viitoare!

Perioada de transferuri se va derula între 28 decembrie – 10 ianuarie dar lotul CSM-ului nu va putea fi întărit în vederea unei eventuale tentative de promovare din cauza situației financiare precare a clubului.

Speranțele lui Burlacu sunt legate de cooptarea măcar a unui baschetbalist care să ajute echipa efectiv, în contextul în care Santana, de exemplu, a putut să o facă doar în două meciuri…

Caseta meciului

CSM Ploieşti – CSU Braşov 87-60 (24-14, 25-4, 19-21, 19-21)

Sala: „Olimpia”. Spectatori: circa 300.

CSM Ploieşti: Dogaru (2 puncte), Bărbuceanu (5), Szijarto (6, 2×3), Burlacu (7 (1×3), Topologeanu (11, 1×3). Au mai jucat: Crăciun (6 puncte), Vrabie (9), C. Dumitru (19, 3×3), Carabulea (8), Scărlătescu (8, 2×3), Dragomir (6, 1×3).

CSU Braşov: V. Duma (6 puncte), S. Calancea (6), Stochici (2), Toţa (15), H. Lazăr (11). Au mai evoluat: V. Georgescu (7 puncte), T. Mureşan, A. Vlad (2), A. Ilieş (11). Antrenor: Vlad Duma.

Arbitri: Andrei Bădilă (Bucureşti), Ştefan Săndulache (Bucureşti), Ovidiu Coniac (Ploieşti).

Comisar FRB: Stelian Bănică (Bucureşti).

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor