logo
RNTV Live

Rețeta dezastrului, aplicată pas cu pas. O armată de avocați trebuie să “scoată” conducerea SGU

negulescu
rnews

O armată de avocați trebuie să “scoată” conducerea SGU

SGU Ploiești a cerut – și a primit aprobarea de la Consiliul Local Ploiești – să achiziționeze servicii de avocatură pentru mai multe dosare de litigiu. Printre ele, și o contestație formulată la tribunal de fostul director Donald Constantin. Acesta este dosarul cheie pe care SGU nu-l vrea pierdut sub nicio formă. Veți vedea imediat de ce.

Să începem însă cu elementele care compun tabloul SGU. Urât, pictat frără fler și cu multă neîndemânare de actuala conducere.

Situație financiară dezastruoasă. Salarii întârziate. Organigramă mărită pentru înmulțirea posturilor de conducere de la 9, la 33! Acuzații directe și indirecte de decontări fictive făcute chiar de primarul Adrian Dobre. Acesta a spus clar, la dezbaterea publică pe bugetul de anul acesta, că lucrări facturate de SGU nu se regăsesc în teren!

Și mai sunt!

Ar mai fi atitudinea ironică și neprofesională a directorului Ovidiu Negulescu. De exemplu, mașina de serviciu a acestuia e surprinsă mai mereu parcată sau staționată aiurea. Chiar și după ce SGU, la presiunea primarului, a declarat război șoferilor care își lasă mașinile neregulamentar. Sau care ocupă cu orele locurile de parcare fără să plătească.

Mai sunt datoriile acumulate către diverse firme.

Dar, pentru actuala conducere a SGU nimic nu e mai important decât războiul cu fostul director, Donald Constantin, înlăturat din funcție printr-o decizie de CA pe care ulterior acesta a contestat-o în instanță,

Lui Negulescu și celor care-l susțin le este frică. Dacă Donald Constantin câștigă în instanță, s-au nenorocit!

E vorba mai mult decât despre banii pe care fostul director vrea să-i recupereze. O decizie favorabilă lui desființează practic hotărârea CA. O face, de facto, abuzivă.

E un motiv bun să-ți angajezi avocați, nu? Așa se justifică solicitarea SGU către Consiliul Local pentru a beneficia de servicii juridice, altele decât cele pe care le are le dispoziție deja. Și pentru care dă salarii.

Se înțelege că juriștii pe care SGU îi are angajați nu sunt în stare să ducă o asemenea povară și nu sunt suficient pregătiți să găsească ceva, orice, pentru a-l opri pe fostul director.

Dosarul înaintat de Donald Constantin pare beton, însă SGU își joacă cartea. De fapt, pune avocați să o facă.

Iată, mai jos, hotărârea de Consiliu Local despre care vorbim.

 

De menționat că SGU are destul de multe dosare în instanță. Unele sunt cu ANAF sau chiar cu Primăria Ploiești.

A considerat însă că acestea 8 sunt importante, iar de restul se poate ocupa serviciul juridic propriu al SGU.

Din cele opt, trei îl vizează, nominal pe fostul director. Iar un al patrulea, pe Manuela Scarlat, fostă componentă a CA, într-un dosar care, potrivit unor surse, odată pierdut de SGU, ar duce la anularea decziilor ulterioare.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor