Metoda „lover boy” revine!

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, au desfășurat ieri o amplă operațiune de percheziții domiciliare în municipiul Târgoviște. Au fost vizate trei persoane, respectiv doi bărbați și o femeie, implicate într-o rețea de proxenetism.

Acțiunile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal deschis pentru comiterea infracțiunii de proxenetism. Potrivit probelor administrate, în perioada 2013-2024, un bărbat de 35 de ani ar fi determinat o femeie să practice prostituția prin metoda cunoscută sub numele de „lover boy”, simulând o relație de iubire pentru a o manipula.

În plus, bărbatul ar fi facilitat activitatea infracțională, însoțind victima pe teritoriul mai multor state membre, inclusiv Italia, Elveția, Spania și Cehia. De asemenea, acesta ar fi aplicat aceeași metodă și în cazul altor două femei.

Un alt bărbat, în vârstă de 59 de ani, și o femeie, în vârstă de 53 de ani, ar fi obținut beneficii financiare de pe urma practicării prostituției de către cele trei femei. Prejudiciul total estimat se ridică la aproximativ 250.000 de euro.

Cele trei persoane suspecte au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița pentru audieri. În urma acestora, cei doi bărbați au fost reținuți pe bază de ordonanță și urmează să fie prezentați magistraților pentru dispunerea unor măsuri preventive.

https://www.facebook.com/mariana.badea.1656/videos/2821033568053344/?idorvanity=1856496587911655

Cercetările sunt în plină desfășurare, sub coordonarea procurorului de caz, urmând ca în funcție de evoluția acestora să fie dispuse măsurile prevăzute de lege.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews