logo
RNTV Live

Repatrierea românilor din Turcia

avion_turkish
Pantazi Bianca

Ministerul Afacerilor Externe informează că miercuri, alți 10 cetățeni români au fost preluați din Turcia cu aeronave ale Ministerul Apărării Naționale, din Adana și Malatya, numărul total al persoanelor repatriate ajungând la 31.

MAE precizează că “Trei cetăţeni români, o mamă şi doi copii, au fost preluaţi de o aeronavă militară română de pe Aeroportul din Adana. Ulterior, alţi şapte cetăţeni români, studenţi Erasmus, aflaţi într-o zonă puternic afectată în urma seismelor, au fost preluaţi de pe Aeroportul din Malatya. Ca urmare a demersurilor Ambasadei României la Ankara, un voluntar de cetăţenie română a asigurat sprijinul necesar deplasării studenţilor la aeroport”.

Până în prezent, potrivit sursei citate, cu ajutorul zborurilor umanitare MAPN, au fost repatriați doi cetățeni polonezi și 31 de cetățeni români. Miercuri, cu un zbor de linie, alți cinci cetățeni români s-au repatriat, inclusiv cu asistența Ambasadei de la Ankara.

MAE menționează că, în continuare, misiunea diplomatică a României la Ankara menține legătura cu încă 10 persoane care, deși se află la mare distanță de aeroporturile din Adana și Malațya, și-au exprimat dorința de repatriere, continuând însă cautările de soluții de repatriere, respectiv cu alți 36 de români, care au contactat misiunea diplomatică cu diverse solicitări, dar care nuau cerut sprijin pentru repatriere.

MAE le recomandă cetăţenilor români aflaţi în zonele afectate de cutremur să se informeze din surse oficiale despre evoluţia situaţiei de la faţa locului şi să respecte instrucţiunile autorităţilor turce.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (18) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici MAE: Alţi 10 români revin în ţară din Turcia; 31 de persoane, repatriate până în prezent | AGERPRES • Actualizează lumea.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor