logo
RNTV Live

Repartitoarele vor fi obligatorii de anul viitor

Mihai Constantinescu

Românii branşaţi la sistemul centralizat de încălzire sunt obligaţi, de la la 1 ianuarie 2017, să contorizeze căldura consumată. Cei care se se vor conforma riscă sancţiuni.

Conform Legii 121/2014, în imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea contoarelor până la 31 decembrie 2016 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie.

Dacă folosirea contoarelor individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punct de vedere financiar, legea prevede obligativitatea montării repartitoarelor individuale de costuri „pe toate corpurile de încălzire din fiecare unitate imobiliară în parte”. Teoretic, posibilităţile sunt trei: te contorizezi (sau pui repartitoare), plăteşti amenzi sau te debranşezi.

Potrivit Legii 51/2006, apartamentul care este racordat la reţeaua centralizată de energie termică şi nu are contor energetic individual sau nu are repartitor pe fiecare calorifer din casă ia amendă între 500 şi 1.000 de lei, începând cu 1 ianuarie 2017.

sursa antena 3

foto cu caractre ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor