Primăria Filipeștii de Pădure anunță reluarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor în sectoarele cadastrale 19, 23, 31, 44, 56, 57, 58, 60, 61, 71, 77, 78, 81, 84, 91 și 92. Campania de colectare a actelor necesare pentru intabularea terenurilor și construcțiilor va începe în curând și se va desfășura la sediul primăriei.

Locuitorii din aceste sectoare sunt invitați să se prezinte la Primăria Filipeștii de Pădure de luni până joi, între orele 11:00 și 15:00, pentru a depune documentele necesare. Aceste acte sunt esențiale pentru finalizarea proiectului de intabulare gratuită, care va duce la emiterea unui extras de carte funciară pentru fiecare proprietate. Dacă există deja cărți funciare pentru imobilele respective, acestea vor fi actualizate corespunzător.

Documentele necesare sunt după cum urmează:

  • Pentru imobilele neintabulate:
    • Copii după acte de identitate sau certificate de deces pentru toți proprietarii, certificate de căsătorie.
    • Acte de proprietate, inclusiv acte notariale (contracte de vânzare-cumpărare, donații, schimburi, moșteniri, partaje etc.), hotărâri judecătorești, titluri de proprietate, procese verbale de punere în posesie, hotărâri ale comisiei județene, schițe și planuri.
  • Pentru imobilele deja intabulate:
    • Documentele emise după deschiderea cărții funciare care nu sunt incluse în extrasul de carte funciară (dacă nu au fost actualizate), precum și toate cele menționate pentru imobilele neintabulate.
  • Pentru construcțiile neintabulate:
    • Copii după autorizația de construire, planurile anexate, procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor și certificatul de atestare a edificării construcției.

În cazul terenurilor din intravilan (curți) pentru care nu există acte de proprietate, Primăria va elibera adeverințe privind notarea posesiei. Conform legislației în vigoare, posesorii necontestați vor deveni proprietari.

Pentru orice informații suplimentare, vă rugăm să contactați Primăria Filipeștii de Pădure la numărul de telefon [număr de telefon] sau să vizitați site-ul oficial al primăriei.