logo
RNTV Live

Relaxarea vine din exterior. Colecţiile de tip Resort

Loredana Chelba
Daniel Costache

Colecţiile de tip Resort/Cruise reprezintă ele  înseşi adevărate sezoane în lumea modei, ele nerespectând colecțiile sezoniere, clasice, din această industrie (primăvară/toamnă) .

Colecţiile de tip Resort au deja tradiţie în industria modei pentru ca ele au cumva cea mai lungă perioadă de valabilitate.

Sunt piese din toate categoriile, de la blănuri la bikini, de la trench-uri la rochii de seara. Sunt pre-colecţii ale anului 2018 reprezentând o prefaţă a ceea ce o să găsim în magazine începând cu luna noiembrie a acestui an.

De la ce au pornit?

De la oamenii din înalta societate care în timpul sezonului rece pleacă în croziere de lungă durată. Bineînţeles, aceste croaziere sunt ocazii în care doamnele ) îşi etalează ţinutele (iniţial aceste colecţii au fost gîndite doar pentru femei, lucrurile s-au mai schimbat între timp) astfel că marile case de modă, ChanelDiorGucciMarc Jacobs, sau Ralph Lauren trasează  aceste colecţii care au rolul de a aduce într-un sezon rece haine inspirate din vacanţă, haine aflate într-o antinomie cromatică/de imprimeuri cu sezonul rece.

În ceea ce mă priveşte, în colecția Resort 2018 nu văd schimbări majore faţă de trendurile lui 2017. Se păstrează multe dintre pattern-uri, dungile sunt peste tot, piesele cu un umăr gol, cămăşile albe parcă devin din ce în ce mai atipice din punct de vedere al croiului, tartan-ul şi minunatele  şosete în foarte multe combinații (cu sandale sau stiletto, acesta fiind un motiv pentru care vreau să treacă vara).

Elementele de noutate , rochiile lungi în combinaţie cu sacouri office, o întreagă paletă  de trench-uri (cu tot felul de decupaje în special în zona umerilor, mix de texturi- ) îşi etalează ţinutele rochiile de seară de inspiraţie grecească- tip zeiţă.

Colorblockingul este încă prezent!

Am vorbit pe larg despre acest curent aici:

Cum asortăm culorile hainelor? Sfaturi de stil de la bloggerul Loredana Chelba

Ah, şi multe imprimeuri care te duc cu gând la portul tradiţional românesc!

Se pune foarte mare accent pe haine relaxate. Eu înţeleg asta ca pe o încercare de influenţare a stării noastre de relaxare pornind invers, din exterior spre interior.

În 2018, mai mult ca niciodată se poartă influenţele vintage!

Vă salut colorat,

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor