Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova face angajări!

Reguli stricte pentru cei care vor să devină asistenți maternali. Aceste reguli impun cerințe noi privind vârsta, educația și veniturile necesare pentru a putea fi atestat ca asistent maternal, în încercarea de a profesionaliza și standardiza această activitate esențială.

Printre noile condiții, persoanele care doresc să devină asistenți maternali trebuie să aibă minimum 21 de ani și să fie absolvenți de liceu. În plus, cel puțin un membru al familiei trebuie să aibă venituri constante. Asistenții maternali nu pot primi copii în plasament dacă sunt rude până la gradul III și trebuie să aibă între 18 și 47 de ani pentru a putea lua în grijă un copil.

De asemenea, ordonanța limitează activitatea de asistent maternal până la vârsta standard de pensionare și introduce o nouă regulă privind diferența de vârstă dintre copil și asistent, care trebuie să fie de minimum 18 ani și maximum 47 de ani.

În ceea ce privește evaluarea celor care vor să devină asistenți maternali, aceasta va fi realizată de o echipă formată din psiholog și asistent social, în cadrul unor întâlniri regulate. Atestatul va fi valabil pe perioadă nedeterminată, dar va necesita avizare la fiecare doi ani.

Nerespectarea acestor prevederi poate atrage amenzi cuprinse între 2.500 și 10.000 de lei. O altă noutate importantă este legată de locația locuinței asistentului maternal, care trebuie să fie într-o zonă cu acces la educație, servicii medicale și infrastructură adecvată.

Aceste măsuri vin după 21 de ani de la prima reglementare a rețelei de asistenți maternali și reflectă dorința Guvernului de a asigura un mediu sigur și adecvat pentru copiii aflați în plasament.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews